MAFS-uitslag bekend: Zo loopt het af tussen Jan en Birgitte

Birgitte en Jan Married at First Sight
© Videoland

Jan en Birgitte konden nooit écht een liefdesklik vinden in Married at First Sight, maar gaan ze hun huwelijk toch nog een kans geven? Tijd voor het allesbeslissende MAFS-eindgesprek!

Let op: Dit artikel bevat spoilers voor de Married at First Sight-aflevering van woensdag, die nu al op Videoland staat!

Lees hier ook hoe de MAFS-huwelijken van de andere kandidaten eindigen: gescheiden of getrouwd?

- Astrid en Sander

- Joep en Caroline

- Maurice en Dennis

- Astleigh en Rowan

- Dylan en Sonny

- Antoine en Kim

Getrouwd of gescheiden?

Bij Birgitte zit geen enkele twijfel, bleek al snel toen ze tegenover Carlo Boszhard en de experts zat. Ze vindt Jan een "aardige en zorgzame man", "waar voor mijn gevoel weinig in zit", legde ze uit. "Hij is heel timide, heel gesloten. Moeilijk om een gesprek mee te voeren." Jan deed naar haar mening ook totaal niet zijn best om er nog iets van te maken nadat ze op hun huwelijksreis aangaf dat ze nog geen liefdesklik voelde. "Daar kan misschien wel wat inzitten, ja", vulde Jan, die er inmiddels ook bij zat, zelf aan. "Kijk, toen ik het in Portugal al hoorde... ja, dan ga ik er niet meer moeite in steken."

Handdoek in de ring gegooid

Volgens de experts moest Jan deze uitspraak van Birgitte zien als een signaal om nog meer zijn best te doen en actie te ondernemen, maar in plaats daarvan gooide hij volgens haar de handdoek in de ring...

MAFS-eindgesprek Jan en Birgitte
© Videoland

Keiharde scheidingsbrief

"Meer dan leuk en gezellig is het niet geworden", las Birgitte voor uit haar pittige scheidingsbrief. "Na onze reis bleef het stil. Nadat ik ergens halverwege het experiment aangaf geen vlinders te voelen, heb je de handdoek in de ring gegooid en naar mijn weten niet alles van jezelf laten zien of enige moeite gedaan. Als koppel tijdens het koppelsweekend vielen we buiten de boot. Match of geen match: Iedereen had gespreksstof met of zonder elkaar, wij niet. Je had jezelf volledig afgesloten voor mij. Je praatte niet, je deelde niets en ik heb totaal geen idee wat dit allemaal met jou doet of hoe je erover denkt. Mijn grens van 'begrip hebben voor' is dan ook bereikt."

 

Oftewel: een scheiding was onvermijdelijk. "Communiceren met iemand die niet kan of wil communiceren, is voor mij niet te doen."

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.