• Ophef

Kritiek groeit op zwijgende Matthijs-vriendjes Claudia de Breij en Marc-Marie Huijbregts

Marc-Marie Huijbregts

Waar vrijwel alle Van Nieuwkerk-groupies zich inmiddels of wel voor of wel tegen de DWDD-tiran hebben uitgesproken, zijn er drie prominenten die stil blijven. Zowel Claudia de Breij als Rob Kemps en Marc Marie Huijbregt zwijgen en dit komt ze op steeds meer kritiek te staan. 

Meubilair

Vooral Claudia en Marc Marie wordt het kwalijk genomen omdat zij zo ongeveer tot het meubilair van De Wereld Draait Door behoorden en zich toch niet uitspreken. Claudia wil wachten tot haar Oudejaarsconference voor ze er iets over zegt, want ze wil niet ‘over Matthijs plassen’. Marc-Marie besloot op zijn beurt in zijn podcast Marc-Marie en Aaf Vinden Iets gewoon maar even niets te vinden. Dit omdat hij denkt dat ieder antwoord toch wel fout is.  

Hypocriet

Het steekt Ronald Molendijk in HLF8 dat die twee, die altijd vooraan staan om wangedrag ‘binnen een minuut te veroordelen’, opeens hun stem verloren zijn. Het is nu opeens zo van ‘ja, Matthijs heeft ook goede dingen gedaan.’ Dat ze bij haar Oudejaarsconference wel van plan is te reageren, vindt Ronald te laat omdat ze er al die andere keren 'wel direct bij was'. 

Mening ver te zoeken

In RTL Boulevard is Jeroen Kijk in de Vegte kritisch. “Hoewel Marc-Marie normaal gesproken overal wel wat van vindt, is zijn mening nu dus ver te zoeken”. Rob Goossens is het daarmee eens. “Hij had kunnen zeggen dat hij het vreselijk vond en daarmee, juist omdat hij zo vaak te gast is geweest, de redacteuren die het is overkomen een geweldige hart onder de riem kunnen steken.” In Vandaag Inside laat René van der Gijp weten dat hij denkt dat Marc-Marie zich schuldig voelt ‘ik kan me niet indenken dat hij dit niet geweten heeft’.