• Ophef

Marc-Marie Huijbregts doorbreekt stilzwijgen over Matthijs en DWDD-gate, soort van

Marc-Marie Huijbregts en Matthijs van Nieuwkerk bij De Wereld Draait Door

Vijftien jaar lang zat Marc-Marie Huijbregts elke vrijdagavond naast Matthijs aan een cappuccino te lurken bij De Wereld Draait Door. Dan zou je denken dat iemand een mening heeft over alle ellende die over dat programma naar buiten kwam. Toch kunnen we daar naar fluiten vertelt hij in z'n podcast.

Marc-Marie Huijbregts kennen we naast zijn carrière als cabaretier en podcastmaker toch vooral ook van zijn meningen aan talkshowtafels. En die gaf hij een hele lange tijd bij zijn vriend Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door, waar hij elke vrijdag vaste tafelheer was. Het kan niet anders dan dat je na al die jaren bevriend met iemand raakt, wat in dit geval ook zeker zo is. Hoe kijkt iemand die zo lang bij dat programma betrokken is geweest dan naar de recente onthullingen? Toch moesten we even wachten op een reactie van Marc-Marie. Tot nu, want Marc-Marie heeft er dan toch iets over gezegd in zijn podcast Marc-Marie en Aaf Vinden Iets. De titel van die podcast blijkt prima de lading te dekken, want wat dat 'iets' is, blijft gissen.

Verdedigen of afvallen

Marc-Marie vindt het vooral ongemakkelijk om iets te moeten zeggen over een vriend. "Dan is het sowieso heel erg ingewikkeld om daar iets over te zeggen. Omdat wat je er eigenlijk ook over zegt, is nooit goed." Z'n eerste instinct zou zijn om hem te verdedigen, wat de meeste vrienden zouden doen in zo'n situatie. Maar afvallen wil hij hem ook niet. Dus daarom zegt hij maar liever niets. "Iedereen komt nu uit een gat uit de grond om over hem heen te plassen, nou veel plezier ermee, doe dat ook vooral met z'n allen. Maar daar ga ik me verder helemaal niet mee bezig houden."

Niet Mark Rutte

Maar dat is niet de enige reden dat hij geen behoefte voelt om uitspraken te doen over de zaak. Want dat hoeft hij 'sowieso' niet. "Ik ben Mark Rutte niet. Ik ga er gewoon niets over zeggen." De cabaretier zet sowieso z'n hakken in het zand omdat hij het flauwekul vindt dat hij als getrouwe van Matthijs geacht wordt om hier over te zeggen door allerlei mensen in de media. In zijn podcast grapt hij dan ook over Weekend-hoofdredacteur Bart Ettekoven, die zich bij Showniews verwonderde over het stilzwijgen van Marc-Marie. Toch zei hij tussen neus en lippen door wel dat hij contact had gehad met Matthijs en dat hij het erg vindt als mensen zo "in de penarie" zitten.

Wel een mening over Gijp

Wie zich wel mocht verheugen op de mening van Marc-Marie was René van de Gijp, die Matthijs van Nieuwkerk eerder deze week een 'totale randdebiel' had genoemd. Vooral het feit dat Gijp zei dat hij tegen het vernederen van mensen was schoot bij Marc-Marie in het verkeerde keelgat. "Dat is zijn (Gijp, red.) verdienmodel!", roept Marc-Marie verontwaardigd. Dat bleek volgens hem alleen al uit de parodie op de Belgische transgender nieuwslezer, toen Gijp als Renate van der Gijp aan tafel ging zitten bij Veronica Inside. Maar eigenlijk geldt het voor alle heren bij Vandaag Inside vindt hij. "Hang die spiegel op in je kamer! Dat vind ik echt ongelooflijk, ja. Dat is wat zij doen. Dat is heel hun show."

Bron: ANP/Veronica Superguide