Margot Robbie in Suicide Squad

Veronica Superguide logo
Margot Robbie in Suicide Squad

Krijgt Suicide Squad een ‘Ayer cut’?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Gisteren meldden we dat regisseur Zack Snyder de DC-film Justice League opnieuw in elkaar gaat zetten. Het verhaal wordt veranderd, de film wordt opnieuw gemonteerd én er worden zelfs nieuwe scènes opgenomen. Suicide Squad-regisseur David Ayer reageerde… opvallend enthousiast op het nieuws.

Suicide Squad (2016) gaat over een stel DC-schurken die samen een nóg grotere dreiging moeten aanpakken, in ruil voor strafvermindering. De film met Margot Robbie, Will Smith en Jared Leto was erg succesvol, maar critici (en veel fans) waren toch teleurgesteld in de film.

Regisseur David Ayer zei kort daarna dat ‘hij sommige achteraf anders had willen doen’. Het liefst had hij The Joker (Leto) een véél grotere rol gegeven, en het verhaal op een paar belangrijke punten veranderd. Nadat bekend werd dat Justice League een nieuwe versie krijgt op HBO Max, kwam zijn Twitter-account ineens gillend tot leven.

De Zack Snyder-versie van Justice League wordt gemaakt nadat DC-fans jarenlang campagne voerden (lees: zeurden) om Snyder’s visie op de film. De regisseur verliet het project nadat zijn dochter overleed, en na zijn vertrek paste Joss Whedon de film op belangrijke punten aan.

Tweede kans voor Suicide Squad?

Is dit het begin van een ‘Ayer cut’-campagne, of heeft HBO Max óók een deal om Suicide Squad te verbeteren? Op dit moment is het nog een groot vraagteken, maar we verwachten snel nieuwe ontwikkelingen.

Na Suicide Squad had Ayer veel succes met de Netflix-film Bright, maar hij kreeg niet de kans om Suicide Squad 2 te schieten. Deze film wordt gemaakt door Guardians Of The Galaxy-regisseur James Gunn.

Lees verder