Margot Robbie als Harley Quinn in Birds of Prey

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Margot Robbie als Harley Quinn in Birds of Prey

Is The Suicide Squad een vervolg of toch een reboot?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Nu Birds of Prey (helaas niet zo succesvol) in de bioscopen draait, kijken we stiekem al vooruit naar Harley Quinns nieuwe gestoorde avontuur. De volgende keer dat we haar zien, is in James Gunns The Suicide Squad. Maar... is dit nu een vervolg op Suicide Squad (2016) of toch een reboot?

Let op: dit artikel bevat spoilers voor Birds of Prey.

Verwarring! Screenrant dook dit weekend in de film om erachter te komen wat nu eigenlijk de bedoeling is. Helaas weten we het simpelweg nog niet. Al bewijst één scène in Birds of Prey in ieder geval wel dat Captain Boomerang uit Suicide Squad nog gewoon leeft en deel uitmaakt van het DC-filmuniversum.

Sequel of Reboot?

Boomerang-acteur Jai Courtney komt gewoon terug in The Suicide Squad, maar dat het ook echt een vervolg is op het door critici afgefikte origineel? Dat is niet zeker. Studio Warner Bros noemde dit nieuwe project volgens Screenrant namelijk eerder een 'total reboot'. Oftewel: losstaand van het origineel. Later noemde de studio het weer een 'standalone sequel', wat ongeveer hetzelfde betekent. 

Hoe zit het?

Guardians-regisseur James Gunn wil helaas ook geen duidelijkheid scheppen. Wat we in ieder geval zeker weten, is dat personages Amanda Waller (Viola Davis) en Rick Flag (Joel Kinnaman) terugkeren. Voor Jared Leto's Joker geldt dat niet. De film introduceert ook erg veel nieuwe antihelden en slechteriken en Idris Elba is aan boord gehaald om mee te doen. We kunnen dus voorzichtig concluderen dat The Suicide Squad de beste onderdelen uit Suicide Squad haalt (Harley, Boomerang, Amanda) en er knotsgekke nieuwe personages ('Polka-Dot Man', 'King Shark' en 'Ratcatcher') aan toevoegt, maar bovenal: zo min mogelijk refereert aan het origineel om de vieze nasmaak mee weg te spoelen. Hopelijk krijgen we binnenkort meer duidelijkheid want we kijken er érg naar uit!

Gunn zit momenteel vol in de opnames dus meer info komt mogelijk sneller dan verwacht:

The Suicide Squad draait vanaf 5 augustus 2021 in de bioscopen.

Win kaarten voor The Witcher screening!

Lees verder