Margot Robbie als Harley Quinn in Birds of Prey

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Margot Robbie als Harley Quinn in Birds of Prey

Birds of Prey krijgt nieuwe titel na slecht openingsweekend

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Margot Robbie’s Birds of Prey doet het niet zo lekker in de bioscoop. Studio Warner Bros. denkt dat het komt door de naam van de film: niemand zou weten dat het over de populaire Harley Quinn gaat. In Amerika hoopt de studio dat een nieuwe titel meer bezoekers trekt.

Problemen met de titel

De volledige titel is Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn). Bad girl Harley Quinn wordt dus wel genoemd, maar omdat de film in de volksmond gewoon Birds of Prey heet, weten niet veel mensen dat de film om haar draait. “De eerste fout is dat de titel niet op Margot Robbie’s terugkerende antiheld focust,” legt box office-analyst Jeff Bock uit.

Nieuwe titel focust op Harley Quinn

Warner Bros. hoopt dat een nieuwe duidelijke titel helpt om van de film toch een succes te maken. In de VS hebben ze de titel in grote bioscopen en op posters aangepast naar Harley Quinn: Birds of Prey. Veel duidelijker! Maar zo had de film natuurlijk vanaf het begin moeten heten. Of de nieuwe titel de schade nu nog kan herstellen… Het is nog niet bekend of Warner Bros. de nieuwe titel ook in Nederland gaat invoeren.

Lager budget

Een complete ramp is de lage opkomst niet. Birds of Prey kostte de studio ‘maar’ 93 miljoen dollar. Na het eerste weekend hebben ze al 39% terugverdiend. Ze hebben dus geleerd van de mega-budgetten van Justice League en Green Lantern. En wat niet is kan nog komen, Birds of Prey draait voorlopig nog in de bioscoop. Bekijk hier onze recensie als je nog twijfelt of de film je zuurverdiende geld waard is!

Lees verder