birds of prey harley quinn margot robbie.jpg

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
birds of prey harley quinn margot robbie.jpg

Birds of Prey geen bioscoopsucces; brengt minder op dan verwacht

|
|

Laatste update:

Ondanks die lovende reacties doet Birds of Prey het niet zo heel goed in de bioscoop… Daar waar de verwachtingen zo rond de 50 miljoen dollar schommelden, wist de Harley Quinn-film met Margot Robbie in de hoofdrol tijdens zijn openingsweekend ‘slechts’ zo’n 33 miljoen dollar op te brengen aan de Amerikaanse bioscoopkassa’s.

Birds of Prey trekt geen volle zalen

Zoals gezegd, ligt het uitblijven van die rinkelende bioscoopkassa’s niet per se aan de film! Wij schreven immers ook een vrij positieve review. Toch weet Birds of Prey blijkbaar geen volle zalen te trekken. Als we Deadline mogen geloven, hoopte Warner Bros namelijk minstens 50 miljoen dollar op te halen tijdens het openingsweekend in Amerika. Die schatting werd na de première op donderdag overigens bijgesteld naar 45 miljoen dollar, maar zelfs dat bleek te hoog gegrepen voor Birds of Prey. Na het eerste weekend bleef de teller namelijk hangen op 33,5 miljoen dollar…

Birds of Prey niet het gehoopte succes

Ondanks dat Birds of Prey – in tegenstelling tot Suicide Squad – gelukkig niet zo’n hele dure film was om te maken, had Warner Bros er dus toch meer van verwacht… Ongetwijfeld heeft het grote succes van Joker daar een rol in gespeeld. Maar goed, misschien dat een Oscar voor Margot Robbie mensen naar de bioscoop kan lokken! Of zij ervandoor gaat met deze felbegeerde prijs zie je vannacht op Fox.

Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) draait nu in de bioscoop.

Lees verder