Brad Pitt

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Brad Pitt

Fox redt Oscaruitreiking voor Nederland!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Goed nieuws voor fans van dé jaarlijkse filmprijzen: de uitreiking van de Oscars zal toch live op Nederlandse tv te zien zijn! Zender Fox heeft de uitzendrechten bemachtigd. Blijf jij er 9 februari 's nachts wakker voor?

Niet Net5, maar Fox

Talpa besluit dit jaar om de Oscaruitreiking niet op Net5 uit te zenden. Daardoor werd gedacht dat de ceremonie voor het eerst in bijna 20 jaar niet te zien zou zijn in Nederland. In Amerika wordt de prestigieuze prijsuitreiking uitgezonden door ABC, dat eigendom is van Disney. Fox valt sinds kort onder de Nederlandse afdeling van Disney en zal dus ook hier de prijsuitreiking uitzenden. En dat niet alleen, we zullen ook alle jurken en flops kunnen zien tijdens de Red Carpet Show.

Bezuinigen op personeel

Er zal geen presentator zijn die de avond aan elkaar praat. Vorig jaar zou Kevin Hart het doen, maar dat ging niet door nadat er ophef ontstond over zijn homofobe tweets van vroeger. De show gebruikte toen een voice-over en dat gebeurt dit jaar opnieuw.

Alle toppers bij elkaar

10 februari is de 92ste editie van de Oscars. Films die veel kans maken op een gouden beeldje zijn Joker, die maar liefst 11 nominaties binnenharkt1917, en Once Upon a Time…in Hollywood. Verassend zijn ook de zes nominaties voor de Koreaanse film Parasite, want het komt niet vaak voor dat een buitenlandse film veel nominaties ontvangt. Niet gek dat HBO het succes van deze film wil doorpakken met een Parasite-serie!

De live-uitzending

Veel tv-kijkers hebben Fox onder de knop zitten: de zender is al te bekijken met het basis-abonnement van onder andere Ziggo, KPN, Canal Digitaal en T-Mobile. Oefen alvast de juiste cijfers op je afstandsbediening en sla een grote voorraad popcorn in, dit wordt een perfecte avond voor filmliefhebbers!

Lees verder