So-dam Park en Woo-sik Choi in Parasite

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
So-dam Park en Woo-sik Choi in Parasite

Gerucht: HBO komt met Parasite-serie

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

HBO komt mogelijk met een mini-serie van Parasite, de briljante Koreaanse topfilm van Bong Joon Ho die in menig best of 2019-lijstje stond.

The Hollywood Reporter onthult dat HBO onder meer Netflix versloeg in de strijd voor de rechten van Parasite. De deal is nog niet officieel gesloten, maar naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een Engelstalige bewerking van de indrukwekkende film. Het is op dit moment nog niet bekend wát het precies gaat worden. Een vervolg? Een remake? Alles kan nog.

Parasite als serie

Ook wij waren omvergeblazen door dit meesterwerk en zetten 'm zelfs in onze top 10 beste films van 2019. Degenen die Parasite al hebben gezien zullen blij zijn met het nieuws dat regisseur en schrijver Bong Joon Ho ook zijn medewerking verleent aan de serie. Daarnaast meldde ook Adam McKay (Vice, The Big Short) zich; hij gaat de serie samen met Bong produceren en uit de grond stampen. Héél tof! 

Waar gaat Parasite over?

Voor wie nu géén idee heeft waar we over zitten te raaskallen: ga Parasite zien! We volgen een oplichtersfamilie die een slaatje probeert te slaan uit een naïef, steenrijk gezin. Hun zoon dringt het huis binnen als zogenaamde Engels-docent voor de rijke dochter. En meer moet je er écht niet over lezen. Deze mindfuck gaat je honderdduizend keer verrassen dus hoe minder je weet, hoe beter je kijkervaring is. 

Lees verder