House of the Dragon

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
House of the Dragon
House of the DragonBrandende Vraag

Krijgt Game of Thrones: House of the Dragon wél een goed einde?

|
|

Laatste update:

Het laatste seizoen van Game of Thrones kreeg een hoop kritiek omdat veel fans het niet eens waren met hoe de helden en schurken hun avontuur eindigden. Kan House of the Dragon dezelfde fout voorkomen, en hoe kunnen we dat al weten?

Game of Thrones is een boekenserie geschreven door George R.R. Martin. Eigenlijk is hij nog steeds bezig want de laatste twee boeken zijn nog niet af. Om die reden verklapte George wat details over zijn einde aan de seriemakers van HBO. Die gingen er vervolgens mee aan de haal in de laatste GoT-seizoenen en het resultaat was… teleurstellend.

Een draak van een einde

Kijkers van Game of Thrones hadden met name kritiek op het laatste seizoen omdat iedereen plotseling enorme haast leek te hebben. Er was amper meer tijd voor karakterontwikkeling tussen de epische veldslagen door. Misschien dat sommige personages daarom zich een stuk dommer gedroegen. Jon Snow, Daenerys Targaryen en Cersei Lannister maakten hele rare beslissingen die zelfs tegen hun karakters in gingen. Dat leverde een einde op waar de meningen extreem over verdeeld waren.

House of the Dragon

Een boek met een eind

Lag het aan de scripts? De seriemakers? De acteurs? Of heeft George R.R. Martin toch de magische pen die Game of Thrones als HBO-serie een succes maakt? Als dat zo is hebben we goed nieuws: het boek waar House of the Dragon op gebaseerd is heeft een eind!

Lichte spoilers over House of the Dragon vanaf hier. Lees ook onze spoilervrije introductie van de belangrijkste House of the Dragon-personages.

House of the Dragon speelt zich bijna 200 jaar voor de gebeurtenissen uit Game of Thrones af. In plaats van de Stark-kinderen volg je de voorouders van Daenerys Targaryen, die over Westeros regeerden met hun draken. Hun macht was in die jaren absoluut alleen er ontstond ruzie over wie de troonopvolger was. House of the Dragon werkt dan ook toe naar een heuse burgeroorlog waarin drakenrijders tegen drakenrijders strijden!

House of the Dragon

Burgeroorlog met draken

Het boek waarop House of the Dragon gebaseerd is, heet Fire and Blood. Het vertelt in grote lijnen de geschiedenis van de Targaryen-dynastie, die honderden jaren over Westeros regeerden vanaf de Iron Throne. George R.R. Martin heeft ook een einde aan de burgeroorlog uitgeschreven. Die eindigt ongeveer wanneer Aegon III gekroond wordt en de laatste draken van de Targaryens sterven. Vandaar dat de bijnaam van deze koning 'Dragonbane' is. En als HBO wil kunnen ze zelfs doorgaan met de Targaryen-bloedlijn, want het boek gaat nog veel verder.

Maar of ze dat doen is onzeker, want een burgeroorlog met draken is natuurlijk wel een mooi hoogtepunt om mee te eindigen. Geruchten gaan dat House of the Dragon seizoen 2 al in productie is, maar HBO heeft dit nog niet officieel gemaakt. Het wordt afwachten of House of the Dragon een beter einde krijgt dan Game of Thrones, maar wij hebben er vertrouwen in. Het kan zeker niet veel slechter worden dan Bran the Broken…

Je kan vanaf 22 augustus wekelijks een nieuwe aflevering van House of the Dragon zien op HBO Max. Lees ook alvast onze recensie.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder