Koning Charles-acteur Dominic West: ‘Tampongate is door The Crown-opnames veranderd’

Prins Charles The Crown

Dominic West, die de toenmalige prins Charles speelt in de Netflix-serie The Crown, stelt dat zijn gevoel over het telefoongesprek tussen Camilla en Charles dat 'tampongate' wordt genoemd is veranderd sinds de opnames van de scène. Volgens de Britse acteur voelde het gesprek als "twee geliefden van middelbare leeftijd die lief waren tegen elkaar", schrijft The Guardian.

The Crown seizoen 5 is om meerdere redenen nu al het meest controversiële seizoen. Netflix brengt de nieuwe afleveringen 9 november online.

Stiekem opgenomen

Met 'tampongate' wordt een telefoongesprek tussen het stel bedoeld uit 1989. De huidige koning Charles en koningin-gemalin Camilla waren destijds nog met iemand anders getrouwd. In het gesprek, dat stiekem werd opgenomen en verkocht aan een tabloid, hebben de twee het erover dat Charles graag nog dichter bij Camilla in de buurt zou willen zijn. Daarop bespreekt het duo dat Charles eigenlijk een tampon zou moeten zijn.

Vies en genant

"Mijn herinnering ervan is dat het een beetje smerig en vies en genant was", zegt Dominic, maar tijdens en na de opnames voelde het vooral alsof de twee gewoon "lief" tegen elkaar waren. De 53-jarige acteur voelde na de opnames veel "sympathie" voor de zoon van koningin Elizabeth. "Als een van ons onze intieme telefoongesprekken terug zou zien in elke krant ter wereld, stel je voor hoe dat is. Stel je voor hoe vreselijk dat is. Het komt op je over als een vreselijke inbreuk op iemands privacy die niemand zou moeten meemaken."

Dominic West stelt dat het veel "gemakkelijker" bleek voor hemzelf en Olivia Williams, die Camilla speelt in de Netflix-serie, om de scène uit te beelden. Koning Charles maakt zich volgens bronnen binnen het paleis ‘zorgen’ over het nieuwe seizoen. De jaren 90 waren mede door de dood van prinses Diana een extreem zware periode voor het Koningshuis.

The Crown seizoen 5 verschijnt 9 november op Netflix.

Bron: ANP / Veronica Superguide