Volgens Lee Child kan Tom Cruise beter stoppen met al die actiefilms... Eens of onzin?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Volgens Lee Child kan Tom Cruise beter stoppen met al die actiefilms... Eens of onzin?

Jack Reacher-schrijver: ‘Tom Cruise te oud voor actiefilms’

|
|

Laatste update:

Is de houdbaarheidsdatum van Tom Cruise verstreken als het om actiefilms gaat? Lee Child, de schrijver van de Jack Reacher-boeken, denkt van wel!

Child en Cruise werkten samen aan de films Jack Reacher (2012) en de sequel Jack Reacher: Never Go Back (2016). Reacher is een oud-militair die op eigen houtje misdadigers te grazen neemt. De films zijn gebaseerd op de populaire thrillerboeken, waarvan onlangs alweer het 24ste deel uitkwam.

Hoewel thriller- en actiefans ervan smulden, brachten deze films niet genoeg op om er een échte filmreeks van te maken, zoals James Bond, de Bourne-serie of John Wick.

Door de tegenvallende resultaten besloot Child om de Jack Reacher-films stop te zetten, hoewel Tom Cruise er nog best zin in had. Er komt wél een nieuwe serie op Amazon, maar met een andere acteur in de hoofdrol. Child ging hiermee in op klachten van zijn lezers: in de boeken is Reacher een beer van een vent, in de films… Tom Cruise.

‘Ik vond het geweldig om te werken met Cruise. Het is echt een toffe peer! Hij was tegen de nieuwe serie, maar ik denk dat het goed voor hem is. Het klinkt lullig, maar hij wordt te oud voor dit soort films; hij is 57. Hij moet iets anders gaan doen, serieuze rollen gaan spelen: dan kan hij nog makkelijk 20 jaar mee! Hij heeft er het talent voor, en is een fantastische gast!’

Top Gun: Maverick

Het klinkt een beetje oneerbiedig naar één van de grootste actiehelden van het moment, maar mogelijk heeft Child wel een puntje. Liam Neeson zegt ook klaar te zijn met spectaculaire rollen, en hoewel hij al wat ouder is dan Cruise geldt in principe hetzelfde. Actiegoden Sylvester Stallone en Arnold Schwarzenegger draaien ook nog steeds mee, hoewel hun aanwezigheid ook geen verzekering meer is voor succes.

Het zal Cruise zelf waarschijnlijk niet zo veel uitmaken. Volgend jaar keert hij terug in een sequel op Top Gun, en achter de schermen wordt er al aan twéé nieuwe Mission: Impossible-films gewerkt.

Lees verder