De bedenker van Rambo vindt dat Last Blood véél te ver gaat!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De bedenker van Rambo vindt dat Last Blood véél te ver gaat!

Oei! Rambo-bedenker háát Rambo: Last Blood

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Rambo: Last Blood is deze week in première gegaan en de kritiek op de film is niet mals! Zelfs de bedenker van John Rambo haat Sylvester Stallones nieuwste avontuur. Pijnlijk!

Een paar dagen geleden was David Morrell nog lekker bezig om Rambo: Last Blood te promoten op social media. De auteur schreef First Blood, waarmee het verhaal van Rambo begon, en bewerkte de scripts van First Blood Part II en Rambo III tot romans. De filmrechten heeft hij niet, en nu Morrell Last Blood gezien heeft schaamt hij zich de ogen uit de kop!

Rambo blonk natuurlijk nooit uit echt uit in genuanceerde afbeeldingen van de slechteriken, maar in Last Blood maakt regisseur Adrian Grunberg het wel erg bont. Critici vinden dat Mexico (waar de bad guys vandaan komen) er wel érg slecht vanaf komen.

Rambo: Last Blood

De Britse krant The Guardian schrijft dat ‘de afbeeldingen van Mexicanen nog ongemakkelijker zijn dan het brute geweld’, en noemt Last Blood ‘slecht geacteerde geweldsporno met een bejaarde in de hoofdrol’. Voor de duidelijkheid: dat bedoelen ze niet op een positieve manier.

Andere kritiek richt zich op het belabberde schrijfwerk en het buitensporige geweld in de film. Rambo (2008) had een bizar hoge bodycount, maar Rambo: Last Blood maakt de moordpartijen nóg gruwelijker. Sommige mensen dachten dat ze naar een nieuwe Saw-film zaten te kijken. Morrell was in het verleden wel vaker kritisch op films over zijn personage, maar hij vond dat ze in elk geval benadrukten dat oorlog verschrikkelijk is voor veteranen (behalve Rambo III dan). In Last Blood wist de schrijver geen enkel lichtpuntje te ontdekken.

Of de bioscoopgangers het met de Rambo-bedenker eens zijn is op dit moment nog niet bekend. Eerdaags horen we hoeveel omzet Last Blood heeft binnengeharkt, en dan kan de discussie pas écht beginnen. Als het erg tegenvalt kunnen de plannen op een vervolg (er wordt zelfs gesproken over een prequel) misschien de ijskast in.

Lees verder