It Chapter Two Pennywise Maleficent 2 Joker Downton Abbey

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
It Chapter Two Pennywise Maleficent 2 Joker Downton Abbey

Superguide blikt vooruit: dit worden de grootste films van deze herfst

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De zomervakantie is weer voorbij en dat betekent dat het herfstseizoen weer voor de deur staat. Deze blockbusters gaan de komende maanden volle zalen trekken.

It: Chapter Two - 05 september

De eerste grote film van dit najaar zou ook wel eens goed meteen de allergrootste kunnen worden; de eerste It overtrof in 2017 de hoge verwachtingen en werd een enorme horrorhit. Ook al zijn de eerste reacties op het tweede deel niet zo onverdeeld juichend als twee jaar terug, toch willen we allemaal zien hoe het afloopt!

Downton Abbey - 12 september

It: Chapter Two zou dan wel eens de grootste hit van dit najaar te worden, maar als er iemand is die kans maakt om Pennywise te verslaan dan is het wel Violet Crawley! Want ook al is dit voor jou misschien vooral die film waar je moeder en je tante zo graag naartoe willen, er zijn een heleboel mama's en tantes in Nederland - genoeg om van deze langverwachte bioscoopuitvoering van de populaire dramaserie de herfsthit van 2019 te maken. In de voorverkoop breekt deze deftige film al volop records.

Rambo: Last Blood - 19 september

De grootste film van deze herfst zal het niet worden, de grofste film zeker wel. En vermoedelijk ook meteen de lompste film van 2018, want als Sylvester Stallone het ongekende slachtfestijn van zijn vierde Rambo-film John Rambo uit 2008 wil evenaren dan zal het witte doek vanaf mid-september bloedrood gekleurd zijn.

Joker - 03 oktober

Dat Joaquin Phoenix een getalenteerde maar vooral ook excentrieke acteur was wisten we al langer. En juist daarom is hij geknipt voor de rol van deze DC-schurk. Want de hele film zul je je afvragen: acteert 'ie nou of hebben ze 'm gewoon geschminkt en de camera aangezet om te kijken wat die mafkees nou weer doet? Dit rauwe origin-story van de beroemde Batman-baddie belooft een mix tussen Taxi Driver en King of Comedy te worden, en de hoofdrolspeler uit die films doet ook nog eens mee in een belangrijke bijrol: jawel, ook Robert De Niro is van de partij in deze thriller van de regisseur van de Hangover-films.

Gemini Man - 10 oktober

Will Smith die jacht maakt op Will Smith. Zou Big Willy een dubbel salaris voor deze actieknaller hebben gekregen? Op het eerste gezicht lijkt Gemini Man een dertien-in-een-dozijn actiefilm, ware het niet dat regie in handen is van Ang Lee. Deze regisseur die we kennen van films als Life of Pi en Crouching Tiger, Hidden Dragon verrast vrijwel altijd, dus we zijn benieuwd wat voor draai de Taiwanese filmmaker hier aan het science fiction-genre weet te geven.

Maleficent 2 - 16 oktober

Angelina Jolie spreidt opnieuw haar vleugels uit als de gehoornde heks Maleficent in dit vervolg wat nog verrassend lang op zich heeft laten wachten. Haar eerste avontuur dateerde immers alweer uit 2014. In dit tweede deel begint petekind Aurora (Elle Fanning) er flink de pest in te krijgen dat haar peettante altijd zo'n bitch is. De jonge prinses is namelijk net een leuke prins tegengekomen, maar Maleficent dreigt roet in het eten te gooien.

Terminator: Dark Fate - 23 oktober

Met deze zesde Terminator-film is het erop of eronder voor deze ooit zo populaire science fiction-franchise. De vijfde film, het belabberde Terminator: Genisys uit 2015, richtte de serie immers zo veel schade toe dat het de vraag is of het publiek nog een keer terugkomt. Zelfs als naast Arnold Schwarzenegger ook Linda Hamilton weer terug is, en ze om het hardst roepen dat dit eigenlijk Terminator 3 wordt, en we moeten doen alsof die derde, vierde en vijfde film nooit bestaan hebben.

Doctor Sleep - 07 november

In de categorie “nooit verwacht, toch gekregen” worden we deze herfst ook verblijd met een vervolg op de horrorklassieker The Shining uit 1980. Hierin draait het om een inmiddels volwassen versie van het paranormaal begaafde jongetje Danny Torrance. Het ventje wordt nu gespeeld door Ewan McGregor. Deze Schot is met Trainspotting 2, Birds of Prey, deze film en de Obi-Wan serie aan een comeback bezig waar je u tegen zegt!

Charlie’s Angels - 14 november

De laatste Charlie’s Angels-film dateert alweer van 2003, dus Hollywood probeert het gewoon maar weer eens met een nieuwe reboot van de detective-serie uit de jaren 70. Dit keer zijn Ella Balinska (wie?), Naomi Scott (wie? Jasmine uit Aladdin - oh die!) en lachebekje Kristin Stewart de nieuwe Angels. Regie is in handen van Elizabeth Banks die met Pitch Perfect 2 al liet zien hoe je een leuke meidenfilm regisseert.

Frozen 2 - 20 november

Eigenlijk is het meer een winterfilm dan een herfstrelease, maar aangezien dit langverwachte vervolg al op 20 november uitkomt valt die officieel nog onder het najaarsseizoen. En ook al zijn Elsa en Anna nog zulke lieftallige meisjes, reken maar dat ze straks aan de bioscoopkassa's genadeloos gehakt zullen maken van Pennywise, Rambo en de Terminator!

Lees verder