• BN'ers
  • Make Up Your Mind
  • Brandende Vraag

Is déze presentator dragqueen Juicy Andrews in Make Up Your Mind?

Juicy Andrews Make Up Your Mind

Wie is toch die vuurrode kreeftendragqueen Juicy Andrews uit Make Up Your Mind? Ze is door naar de finale, maar wij denken nu al te weten wie er onder die dikke laag make-up zit!

Make Up Your Mind barstte gisteren los op RTL 4 met maar liefst zes dragqueens. De dames, onder wie een héle speciale gast-queen, lipsyncten alsof hun leven er vanaf hing. Een van deze fierce queens - Juicy Andrews - hoefde zich nog niet te onthullen, maar ging door naar de finale. De hints wijzen maar op één iemand, en dat moet toch Idols-winnaar en RTL-presentator Jamai Loman zijn. We nemen de hints met je door!

Juicy Andrews hints

Presentator Carlo Boszhard introduceerde Juicy Andrews met de volgende veelzeggende tekst: "Deze vlijmscherpe queen is een lot uit de loterij. Zoals zij is er maar één". Há, gotcha! 'Lot uit de loterij' is een inkoppertje! Jamai komt altijd even voorbij in Robert ten Brinks RTL 4-quiz BankGiro Miljonairs, waarin hij een dikke BankGiro Loterij-geldcheque mag uitreiken aan prijswinnaars. 'Zoals zij is er maar één' linken we voor het gemak even aan de allereerste editie van Idols, die Jamai natuurlijk won.

Kreeft

De kreeftenklauwen van Juicy zijn de meest obvious hint. Kreeft is namelijk het sterrenbeeld van Jamai, die op 30 juni jarig is.

The Masked Singer

Er verscheen een hartje op het grote scherm achter Juicy, net nadat ze haar lipsync rockte. Dat hartje kan wijzen op The Masked Singer 2021: Jamai won dat seizoen als 'Cupido'.

Lipsync for your life!

Over die epische lipsync gesproken: deze kreeftenqueen ging helemaal los op het nummer 'Stronger' van Kelly Clarkson. Een deel van die tekst, 'what doesn't kill you makes you stronger', zou op Jamai kunnen slaan. Met een beetje fantasie kun je die tekst plakken op zijn benarde gezondheidssituatie van een paar jaar terug. De zanger en presentator had ernstige nierproblemen en onderging met succes een niertransplantatie. 

 

Dat Juicy uitgerekend een Kelly Clarkson-nummer doet, zorgt voor een dikke extra hint: Kelly won net als Jamai ook de eerste editie van Idols, maar dan in de VS (American Idol).

Juicy Andrews in Make Up Your Mind
© Videoland

Juicy Andrews' speech

Door naar de onthullende speech van Ja-, euh, Juicy, pardon. Dit is wat ze zei: "Zal ik jullie een klein geheimpje verklappen? Als ik mijn zin niet krijg, word ik dol en krijg ik een rode waas voor m'n ogen. Die andere queen haalt bij mij echt het bloed onder mijn nagels vandaan. Jury, ik kan me echt goed voorstellen hoe het is om in jullie pumps te staan, maar kom op! Zo moeilijk is de keuze niet. "

 

'Klein geheimpje' heeft misschien iets te maken met Secret Duets, het RTL 4-programma dat Jamai onlangs presenteerde. Het jury-gedeelte, 'ik kan me goed voorstellen hoe het is om in jullie pumps te staan', kunnen we met meer zekerheid aan de Idols-winnaar linken. Hij was namelijk zelf jurylid in de Idols-comebackseizoenen van 2016 en 2017.

De naam van Juicy Andrews

Zoals je misschien weet, is de dragnaam ook een directe hint naar de BN'er. En 'Juicy Andrews' moet haast wel naar musical-eindbazin Julie Andrews verwijzen. Jamai heeft natuurlijk veel musicals op zijn naam staan, maar de connectie met Julie - die onder meer in de originele Mary Poppins-musicalfilm speelde - kunnen we nog specifieker maken. Zo zat Jamai vorig jaar in de jury van NPO 1-talentenjacht Op zoek naar Maria. In dit programma werd gezocht naar een hoofdrolspeler voor de Nederlandse productie van de musical The Sound of Music. En wie speelde Maria von Trapp in de iconische film uit 1965? Julie Andrews natuurlijk!

 

Make Up Your Mind-kijkers zijn het met ons eens: bijna iedereen denkt dat Jamai Juicy Andrews is!

Yass queen! Check hier de onthullingen van Make Up Your Mind:

Make Up Your Mind is elke zaterdag om 21.30 uur te zien op RTL 4.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Moon Knight, Het jaar van Fortuyn en Ice Age: Adventures of Buck Wild. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.