Lucille Werner (links), Judith de Bruijn (midden) en Paula Udondek( rechts) bij gameshow Get the Picture

Veronica Superguide logo
Lucille Werner (links), Judith de Bruijn (midden) en Paula Udondek( rechts) bij gameshow Get the Picture
Brandende Vraag

Wat is er gebeurd met Judith de Bruijn?

|
|

Laatste update:

Het staat misschien niet helemaal meer vers in ons geheugen, maar het kinderprogramma de Droomshow kan je niet vergeten zijn! En de presentatrice dan natuurlijk ook niet. Maar wat is er nu eigenlijk gebeurd met Judith de Bruijn?

Judith begon in 1987 haar tv-carrière in Londen bij een kinderzender. Waar ze werkte als zogenoemde ‘Dutch representative’ en de presentatie in handen had. Een jaar later zat de presentatrice alweer in Nederland.

Kinderprogramma’s

In 1989 kwam Judith de Bruijn bij AVRO als omroepster. Daarnaast kreeg de presentatrice ook wat kinderprogramma’s om te presenteren. Zo maakte zij de quizzen Boggle en Get the Picture (waar Lucille Werner later het presentatiestokje van overnam), maar ook de populaire shows zoals Wordt Vervolgd en de Droomshow (die ene met de derriedouche). Nou, dat liedje krijg je niet snel uit je hoofd!

En dat Judith creatief was, is niet eens een vraag! Ze was namelijk het grote brein achter de Droomshow, samen met twee anderen. Judith werd aangewezen om de jeugdafdeling van de AVRO op de schop te nemen en dat was een slimme zet. Het programma werd namelijk de grootste productie voor kinderen in die tijd.

Eigen bedrijf

Geboren voor tv, denk je dan. Nou, mooi niet! Judith vond haar roeping pas ná haar televisie-carrière. Ze legde al haar programma’s en het werk neer in 2001 en startte vervolgens haar eigen bedrijf.

Duizendpoot

Nu is de oud-presentatrice een echte duizendpoot. En al haar ervaring in de televisiewereld komt dan zeker te pas! Zo is Judith onderwijsdeskundige, dagvoorzitter op congressen, maar ook sprekerscoach. Want wie kan zoiets nu beter coachen dan zijzelf?

Én auteur

Alsof dat nog niet genoeg was bracht Judith in 2018 dan ook nog een boek uit. ‘Hooggeëerd publiek’ leert de lezer over spreken voor een groot publiek. Dus hoewel Judith de Bruijn al sinds 2001 niet meer werkzaam is onder de televisielampen, heeft het haar veel gebracht.

Sommige BN'ers raken we soms uit het oog. Gelukkig lees je hier hoe het nu met presentator van Rad van Fortuin Hans van der Togt gaat en kan je er hier achterkomen wat er is gebeurd met proefkonijn Valerio Zeno!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder