Ernst, Bobbie en de rest

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ernst, Bobbie en de rest
Brandende Vraag

Wat is er met Ernst en Bobbie gebeurd?

|
|

Laatste update:

Het iconische kinderduo van Ernst, Bobbie en de rest was in zijn hoogtijdagen zelfs populairder dan een zekere clown en acrobaat. Maar hoe gaat het tegenwoordig met deze twee soepkippen? Wij zochten het uit en ontdekten onder andere een schokkend ongeluk!

Ernst en Bobbie worden gespeeld door Erik van Trommel en Gert-Jan van den Ende. Al sinds de jaren 80 spelen ze hun kindvriendelijke alter-ego’s Ernst en Bobbie, onder andere als vrijwilligers in het Juliana Kinderziekenhuis. De wisselwerking is simpel: Ernst is de ernstige met het blauwe pak en brilletje. En Bobbie is de chaoot die nooit volwassen wordt en in een felle gele jas rondrent.

Ernst en Bobbie

Zichzelf spelen

Erik en Gert-Jan zaten recent nog met Omroep West voor een interview en gaven daarin toe dat ze hun personages wel wat op zichzelf hebben gebaseerd. De karakters van Ernst en Bobbie zijn om onszelf heen ontstaan. Ik denk dat daardoor het voor mensen herkenbaar is.

Wel geeft Erik toe dat hij niet altijd ‘Ernst’ is en ook een Bobbie-kant heeft. Sowieso ginnegappen de twee nog steeds als oude vrienden met elkaar, ook na 25 jaar optreden.

Groot succes

Ernst, Bobbie en de Rest is nog steeds op tv te vinden en ook via YouTube en de hoofdpijn opwekkende officiële website vind je een hoop materiaal. In 2020 werd zelfs het Ernst en Bobbie-nummer Alles Komt Goed weer een kleine hit als oppepper vanwege de coronapandemie.

Ernst, Bobbie en de rest inhuren

En als je echt geen genoeg kan krijgen van het kinderduo, ze treden nog steeds op! Hun nieuwe theatershow Ernst en Bobbie Weten Het Niet Meer gaat nu het land door en dan kan je ze ook nog inhuren voor een bedrijfsfeestje of verjaardag. Niet allemaal tegelijk mailen aub.

Schietincident

Toch hadden we bijna afscheid genomen van Bobby door een ongeluk en de boosdoener is… Ernst! In 2015 presenteerden Erik en Gert-Jan de Ernst en Bobby-loop, een kindvriendelijke 1-kilometerversie van de CPC Loop in Den Haag. Het duo mocht het startschot geven in een hoogwerker en, alsof de camera erop stond, schoot Ernst per ongeluk op Bobby. Ik had het startpistool in mijn hand en we zitten nog foto's te maken en het gaat fout. Het startpistool gaat af en raakt Gert-Jan in zijn onderarm.”

Ernst, Bobbie en de Rest in Peace

Het leverde Bobby een flink gat in z’n gele jas op, maar verder had het veel erger kunnen aflopen. De twee kunnen er tegenover de interviewer inmiddels om lachen. Het grotere probleem was dat sommige kinderen al begonnen te rennen en alles in de soep liep. “Het was één chaos.”

Een bedrijfsongeval hier en daar weerhoudt de acteurs er niet van om kinderen te blijven entertainen. En zelfs als ze er klaar mee zijn, hebben ze nog hun succesvolle productiebedrijf Trend Media. Dat maakt theatershows van andere kinderhits zoals Juf Roos en Pieter Konijn.

Ernst en Bobbie

Voor de rest gaat het prima met Ernst en Bobbie!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder