Gemist: familie Meiland in Jinek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: familie Meiland in Jinek

Gemist: familie Meiland in Jinek

|
|

Laatste update:

Eva Jineks talkshow zit even in een dipje, maar gelukkig was daar Martien Meiland die wel even aan tafel kwam zitten. Als je SBS “uit het slijk kan trekken”, dan kun je een talkshow ook een boostje geven!

Het nieuwe seizoen van Chateau Meiland start op 31 augustus, en Martien en Erica zaten bij Eva aan tafel om alvast info te geven. We wisten al dat er elke week twéé afleveringen verschijnen (op maandag en donderdag), en dat seizoen 4 grotendeels draait om de verkoop van Chateau Marillaux en de verhuizing van de Meilandjes naar Hengelo.

De familie Meiland in Hengelo

Na onderwerpen als verkeershufters, Dafne Schippers en een vooruitblik op het tweede seizoen Undercover, waren de Meilandjes aan de beurt! Jinek vroeg de familie of ze blij zijn om weer terug in Nederland te zijn. Erica: "Mooie streek, het huis is fantastisch, mensen zijn zo aardig... we voelen ons echt welkom daar." Maxime Meiland noemt Hengelo zelfs "Boven verwachting!" "We vielen in eerste instantie voor het huis, en ja, dan ga je naar de Achterhoek... We waren daar eigenlijk nog nooit geweest, maar het is waanzinnig!"

Voor Martien maakt het allemaal niet zoveel uit: "We zijn toch ook heel erg op onszelf. Als we met z'n drieën zijn met kleine Clairetje erbij, nou dat is prima." Maxine: "En laten we eerlijk zijn, we hebben zoiets al vaker gedaan, hè."

Martien vindt het geweldig om tegen iedereen "Goedemorgen" te zeggen; "Dat zeggen ze niet meer elke dag hoor, in de Randstad! Gewoon gezellig, ouderwets goedemorgen." Maxime gaat daarom liever alleen naar de winkel: "Mensen vinden hem allemaal geweldig, dus iedereen wil met hem op de foto, dus ik sta heel vaak met telefoontjes in m'n hand."

Gemist: familie Meiland in Jinek

Geen pottenkijkers

Last van pottenkijkers heeft de familie Meiland momenteel niet meer: in Frankrijk werden ze daar langzaam gek van. Martien: "Nu hebben we zo'n automatisch hek, maar bij het Chateau natuurlijk niet. Daar hadden we grote borden opgehangen met verboden toegang, maar mensen kwamen de hele oprijlaan aflopen, tot aan de deur van het Chateau. 'Borden? die hebben we helemaal niet gezien! Dan staan ze gewoon door je keukenraam te kijken! Vreselijk!"

Dat er weinig werk zat aan hun nieuwe optrekje vindt Martien ook prettig: "Ik ben dat klussen zó zat!" De coronatijd gebruikte de familie om een beetje te herstellen van alle drukte. Het conflict met huishoudster Nadège kwam ook nog even voorbij: de familie is niet boos op haar (nadat ze vertelde een rotgevoel over te hebben gehouden aan haar werk bij de Meilandjes), maar vonden het wel raar dat ze achteraf van die felle interviews gaf.

De komende drie maanden neemt de familie sowieso een time-out, en willen ze een gedeelte van hun landgoed veranderen in een ruime tuin. Volgens Erica zijn de 'Bed and Breakfast'-dagen van de Meilandjes voorgoed verleden tijd. Martien: "Wij zijn gewoon geen horeca-mensen. We zijn er ingetuind door dat mooie chateau!"

Tot slot maakte Martien Meiland bekend dat er binnenkort een biografie van hem verschijnt, geschreven door Jan Dijkgraaf.

Kijkers reageerden nogal verbaasd op dit nieuws, maar volgens Martien is het eigenlijk best logisch. Geëmotioneerd zei de kasteelheer: "Ik heb zó veel meegemaakt in mijn leven. Dat weten mensen helemaal niet. Mensen zien mij altijd als heel positief, maar ik heb ook een periode in mijn leven gehad... helemaal vreselijk!"

De hele uitzending van Jinek kijk je terug op RTLXL.

Lees verder