Nic Cage is een National Treasure

Veronica Superguide logo
Nic Cage is een National Treasure

Disney+ krijgt National Treasure-serie

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Fans van National Treasure worden verwend! Onlangs werd bekend dat de avonturenreeks met Nicolas Cage een langverwacht derde deel krijgt: nu zijn er óók plannen voor een serie op Disney+!

In National Treasure onderzoekt archeoloog Benjamin Franklin Gates (Nic Cage) zijn familiegeschiedenis, die nauw vervlochten is met de historie van Amerika. In de films zoekt Ben naar indianensteden van goud, voorkomt hij dat de onafhankelijkheidsverklaring gestolen wordt en rekent hij af met malafide kunsthandelaren.

De films werden nooit erg hoog aangeslagen, maar waren erg onderhoudend, mede door de onwaarschijnlijke actieheld Nic Cage. Fans zeurden vijftien jaar om een vervolg, waar nu aan gewerkt wordt, maar kunnen nu ook op een serie rekenen!

National Treasure

De filmsite Collider interviewde producent Jerry Bruckheimer over National Treasure 3, en hij liet en passant even vallen dat er ook gewerkt wordt aan een serie voor Disney+. De serie krijgt een veel jongere cast dan de films, en is mogelijk vergelijkbaar met de Young Indiana Jones-serie uit de jaren 90.

De pilot van de National Treasures-serie is geschreven, en achter de schermen wordt er gewerkt aan verhaallijnen voor een eerste seizoen. Bruckheimer hoopt dat de film en de serie op een gegeven moment met elkaar verbonden raken én dat Nicolas Cage af en toe opdraaft als een soort mentor voor de jonge personages. Het lijkt erop dat de carrière van Nic Cage weer een beetje in de lift zit, en dat is geen seconde te vroeg!

Lees verder