De Veronica Superguide Awards 2021

Door Redactie
Veronica Superguide Awards

Het jaar zit er alweer zo goed als op, dus zijn wij van Veronica Superguide in de diepste grotten van 2021 gaan speuren en we vonden het tijd om met een zooitje Awards te strooien. De ene prijs is... lekkerder om te krijgen dan de ander. Dit zijn de Veronica Superguide Awards 2021!

De Award voor Meest Bekeken Sport- en Coronaloze Show op Prime Time

De Award voor Meest Bekeken Sport- en Coronaloze Show op Prime Time is gewonnen door… het Songfestival! Nederland won dit jaar misschien geen eerste plek, maar ging er wel lekker vandoor met 5,4 miljoen aan kijkcijfers. 

De Award voor Meest Flopperige TV-flop 

Tja, naast toppers hebben we ook floppers die we de rug niet kunnen toekeren. De Award voor Meest Flopperige TV-flop is gewonnen door...Showcolade! Met een geinige naam en een minder geinig concept kwam Edsilia Rombley op de buis niet heel ver, maar gelukkig kan ze er vandoor gaan met een prachtige Veronica Superguide Award. 

De Award voor Meest Geslaagde Transformatie

Tussen Kunst en Kitsch door hopte deze man rond in wildere pakken dan wij ooit konden voorspellen. De Award voor Meest Geslaagde Transformatie gaat naar...Frits Sissing als SM-konijn in het Perfecte Plaatje! Daar heeft de presentator in elk geval zijn eigen onbetaalbare pronkstuk mee in huis gehaald.  

De Award voor Meest Spraakmakende TV-ruzie

Ook een fittie verdient een prijs, niet waar? De Award voor Meest Spraakmakende TV-ruzie gaan naar...Eva Jinek en Martijn Konings! De onovertroffen rel is eigenlijk al een opzichzelfstaande trofee, maar wij van Veronica Superguide wilden de talkshow-beef nog even extra belonen. 

De Award voor Meeste Chemie Tussen Deelnemers

Oui oui, wie hadden de meeste chemie? De Award voor Meeste Chemie Tussen Deelnemers is gewonnen door...Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps! De twee tegenpolen klikten met elkaar als puzzelstukjes en dat kwam door hun voorliefde voor Franse Chansons. Magnifique! 

De Award voor Meest Huichelachtige BN’er

Wie heeft de Award voor Meest Huichelachtige BN’er binnengesleept? We kunnen er niet omheen draaien, want de winnaar is… Sonja Bakker! De dieetgoeroe zal vast niet liegen over haar blijdschap om deze Award. 

De Award voor Meest Geslaagde Comeback

We zagen hem een tijdje niet, maar toen hij terugkwam was het direct raak! De Award voor Meest Geslaagde Comeback gaat naar… Humberto Tan! Zijn vertrek bij RTL Late Night was zuur, maar zijn terugkeer was de kuur! 

De Award voor Meest Gênante Gesponsorde Uiting Op Social Media

De Meest Gênante Gesponsorde Uiting op Social Media heeft een alles behalve verrassende winnaar. De Award is gewonnen door...Maxime Meiland en haar baby! De pasgeboren Meiland-baby kwam de baarmoeder uit en rolde gelijk door naar de Insta-catalogus van mama’s babykledinglijn. Dat is overduidelijk een prijs waard. 

De Award voor Meest Hoge Grapdichtheid In Een TV-persoonlijkheid

Voor de perfecte grappen op de perfecte momenten is een Award nog het minste wat we kunnen doen. De Award voor Meest Hoge Grapdichtheid In Een TV-persoonlijkheid is gewonnen door...Peter Pannekoek! Hij maakte het Gouden Televizier-Ring Gala compleet.

De Award voor Meest Aan Overkill Ten Onder Gegaan

Drie keer raden wie de winnaar is. De Award voor Meest Aan Overkill Ten Onder Gegaan gaat naar… Samantha Steenwijk! Mocht je haar vorig jaar nog niet kennen, dan heb je haar dit jaar in elk geval vast niet gemist want ze was o-ver-al te zien.

De Award voor Meest Kippenvel Veroorzakende TV-moment

We kregen kippenvel toen we alle potentiële winnaars op een rijtje hadden gezet, maar we zijn tot een conclusie gekomen. De Award voor Meest Kippenvel Veroorzakende TV-moment is gewonnen door… André van Duin en Danny Vera! Een ode aan Martin Elferink, de overleden echtgenoot van André, in Matthijs Gaat Door was meer dan voldoende om ons ons kippenvel te bezorgen, dus bezorgen wij dat moment een unieke Veronica Superguide Award.

De Award voor Meest Indrukwekkende Interview

De Award voor Meest Indrukwekkende Interview gaat naar… Han Peekel en Peter R. de Vries. Na de moordaanslag op de misdaadjournalist hakt dit interview er ontzettend in en het is dan ook zeker dit jaar’s meest indrukwekkende interview.

De Award voor Meest Kritiekloze Interview

Na een tenenkrommend gesprek als dit wisten we eigenlijk dat er maar een interview kans maakte op de Award voor Meest Kritiekloze Interview. De winnaar is… Linda de Mol! Haar interview met Marco Borsato willen we namelijk het liefst zo snel mogelijk vergeten, maar toch staan we er nog een keer bij stil met zo’n leuke Veronica Superguide Award! 

De Award voor Meest Opvallende Gebotoxte TV-ster

Er waren zoveel transformaties die in de prijs konden vallen, maar eentje sprong er gigantisch uit. De Award voor Meest Opvallende Gebotoxte TV-ster gaat naar… Dirk Kuyt! Hiermee verslaat de oud-voetballer zijn concurrenten Gaby Blaaser en Sarah van Soelen. Je moet het maar kunnen!

De Award voor Meest Geziene Talkshowgast

Knipper twee keer en deze gast zat al aan tafel. De Award voor Meest Geziene Talkshowgast is gewonnen door… Wouter de Winther! De politiek verslaggever leek haast de Samantha Steenwijk van de talkshowgasten te worden en dat verdient een applaus en een dikke, vette prijs.

De Award voor Meest Gewaardeerde Persconferentie

Niets laat ons hartje sneller kloppen dan een persconferentie, althans, dan deze persconferentie. De Award voor Meest Gewaarde Persconferentie gaat naar… Hoofdpiet in het Sinterklaasjournaal. De allerbelangrijkste persconferentie van het jaar kon niet ontbreken in ons prijzenlijstje, want we stellen de speeches van Hoofdpiet zeer op prijs.

Alle Veronica Superguide Awards 2021 zijn bekend. Welke awards hebben we gemist en welke wil je volgend jaar terug zien? Laat het ons weten op Instagram @veronicasuperguide!