Laatste Peter R. de Vries interview was het meest indrukwekkende interview van het jaar

Door Redactie
Peter R. de Vries

2021 zit er bijna op en Veronica Superguide reikt Awards uit voor de hoogte- en dieptepunten op tv-gebied! De moord op Peter R. de Vries was absoluut een dieptepunt, maar zijn laatste interview met Han Peekel hoort zonder twijfel tot de hoogtepunten. "Een van de lastigste dingen uit mijn leven."

TV Monument

Toen Han Peekel voor zijn vierluik over zeventig jaar televisie afgelopen zomer Peter R. de Vries interviewde, kon de Omroep Max-presentator niet weten de laatste te zijn die de misdaadverslaggever op camera ging ondervragen. Omdat Peter R. enkele dagen na het interview werd neergeschoten en op 15 juli kwam te overlijden, maakte Han van zijn interview met Peter R. een speciale uitzending: TV Monument Special: Peter R. de Vries.

Je kan hieronder de uitzending terugzien.

Haast na moord

Han Peekel kreeg kort na de aanslag Omroep Max-baas Jan Slagter aan de lijn. "‘Ben je alleen?’ Ik antwoordde bevestigend. ‘Ik heb drie minuten geleden gehoord dat Peter R. de Vries is overleden. Dat mag niemand weten, maar ben je in staat van jouw interview met Peter R. zo snel mogelijk een programma te maken?’."

Laatste Peter R. de Vries interview was het meest indrukwekkende interview van het jaar

De interviewer vond het interview monteren een van de lastigste dingen uit zijn leven. Hij is er wel enorm trots op, want De Vries opende zich niet voor iedereen en al zeker niet tijdens een interview. Dat lukte Han Peekel wel en er is ook maar weinig in de montagekamer blijven liggen.

"Ik heb veertig minuten met Peter gezeten. Daarvan hebben we een half uur uitgezonden. Er zijn slechts twee dingen uitgehaald. Wat dingen uit zijn jeugd en zijn optreden als dragqueen in RTL 4-show Make Up Your Mind, dat vond ik niet passend.”

Nieuw interview volgend jaar

Ze hadden zelfs al een gesprek voor een nieuw interview in 2022 maar dat mocht helaas niet zo zijn. Het interview van Han Peekel is wel zonder twijfel het meest indrukwekkende interview van het jaar.

De Veronica Superguide Awards 2021

Welke BN'er zorgde voor de grootste overkill? Wat was de meest spraakmakende tv-ruzie van het jaar? Wat was de grootste tv-verrassing van 2021? Dat en nog veel meer check je in ons overzicht met alle winnaars van de Veronica Superguide Awards 2021.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.