Peter R. De Vries bepalend voor Top 2000

Peter R. de Vries

Op Eerste Kerstdag start de Top 2000 weer op Radio 2. De stemmen voor de 2000 beste popliedjes zijn gestemd en één ding is duidelijk. Stemmers zijn nog altijd bezig met de tragische dood van Peter R. de Vries.

De Top 2000 wordt wederom aangevoerd door Bohemian Rhapsody van Queen, terwijl Rollercoaster van Danny Vera knap op de tweede plaats staat, na de ‘overwinning’ van vorig jaar.

A Whiter Shade of Pale

Het nummer AWhiter Shade of Pale van Procol Harum steeg van de 153ste plaats vorig jaar naar nummer drie in de lijst. Het nummer was het favoriete lied van Peter R. De Vries, die in juli van dit jaar overleed. In de vele herdenkingen op tv was het nummer vaak te horen, en Top 2000-stemmers stemden er dus massaal op.

Eerder deze week had Kees van der Spek bij Beau van Erven Dorens opgeroepen om het nummer op één te krijgen in de Top 2000. Het plan is niet helemáál gelukt, maar de derde plek is sowieso een duidelijk statement.

De rest van de lijst wordt gevuld door Hotel California van The Eagles, Piano Man van Billy Joel én Golden Earring met Radar Love. Eerder dit jaar werd bekend dat Earring-zanger/gitarist George Kooymans lijdt aan ALS, waardoor de Haagse rockgroep per direct stopte.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Op de zevende plaats staat het onverwoestbare Stairway to Heaven van Led Zeppelin, gevolgd door Nothing Else Matters van Metallica. Black van Pearl Jam en Avond van Boudewijn de Groot maken de top 10 compleet.

De NPO Radio 2 Top 2000 start op 25 december, op middernacht.