Greys Anatomy, The Fresh Prince of Bel-Air, Sex Education

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Greys Anatomy, The Fresh Prince of Bel-Air, Sex Education

10 vriendschappen in series waar we stiekem een beetje jaloers op zijn

|
|

Laatste update:

Het barst van de iconische duo’s en bijzondere vriendengroepen op televisie en sommige speciale banden maken ons zeker een beetje jaloers. Tijd om de 10 leukste vriendschappen in series op een rijtje te zetten!

10. Eric, Fez, Steven, Michael, Donna & Jackie

That ‘70s show

Deze vriendschap is lang niet perfect en hier en daar wat wazig door hun vele momenten in ‘The Circle’. Ze ruzieden vaak en waren niet bang om elkaar te ‘burnen’. Toch zorgden dat ervoor dat ze een sterke band kregen en alles voor elkaar deden. En meestal had dat te maken met bier halen…

9. John en Sherlock

Sherlock

Het maakt niet uit hoe vaak John Watson en Sherlock Holmes ruzie hebben – of eigenlijk John ruziet en Sherlock negeert hem – ze vergeven elkaar altijd. Ze zijn misschien compleet anders, maar ‘opposites attract’. Ze maakten samen moeilijke dingen mee en gaan voor elkaar door het vuur.

10 vriendschappen in series waar we stiekem een beetje jaloers op zijn

8. Lorelai & Rory

Gilmore Girls

Technisch gezien zijn de Gilmore Girls familie, maar zoals Lorelai het zelf zei: “Best friends first, mother and daughter second.” Hun speciale band zorgt door de hele serie heen – als we dat ene seizoen even vergeten – voor veel liefde, support en ongezonde eetgewoontes. Veel moeders, dochters, vaders en zoons kunnen jaloers zijn op deze bijzondere relatie.

10 vriendschappen in series waar we stiekem een beetje jaloers op zijn

7. Will & Carlton

The Fresh Prince of Bel-Air

Will is de freshest. Carlton … niet bepaald. Deze neven leken eerst niet zo te klikken, maar werden langzaam een iconisch duo. De twee plagen en pesten elkaar regelmatig, maar staan altijd voor elkaar klaar. Will en Carlton keerden zelfs terug voor een Fresh Prince-reünie! Maar uiteindelijk doen ze niets liever dan samen dansen.

6. Hitchcock & Scully

Brooklyn Nine-Nine

Vergeet Jake en Charles of Amy en Rosa. Hitchcock en Scully hebben de beste vriendschap in Brooklyn Nine-Nine. Deze detectives zijn al jarenlang bevriend en maakten samen een hoop mee. Ze accepteren elkaar voor wie ze zijn en delen al hun hongerige momenten. Helaas nemen we binnenkort wel afscheid van het 99e politiebureau, want de opnames van het slotseizoen zijn begonnen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify.

5. Jane & Petra

Jane The Virgin

De relatie tussen Jane en Petra is zeker niet altijd vriendschappelijk te noemen. Sterker nog, dat gebeurde eigenlijk pas in de latere seizoenen van Jane The Virgin. Jane kan Petra’s drift in toom houden en Petra zorgt ervoor dat Jane alles op een rijtje heeft. Zo’n sterke vriendschap hebben de twee misschien ook wel nodig vanwege alle moorden, psychopaten en inseminaties.

10 vriendschappen in series waar we stiekem een beetje jaloers op zijn

4. Otis & Eric

Sex Education

We kennen Otis en Eric nog maar kort, maar zij hebben een van de puurste vriendschappen die nu in series te zien is. Ze kennen elkaar maar al te goed en ondanks dat ze niet alle belangrijke momenten delen – zoals opbloeiende relaties – accepteren ze de ander voor wie ze zijn. De twee hebben zelfs een mooie Hedwig-traditie en fietsen overal samen naartoe. Gelukkig kunnen we snel weer genieten van Otis en Eric, want het derde seizoen van Sex Education laat niet lang meer op zich wachten!

10 vriendschappen in series waar we stiekem een beetje jaloers op zijn

3. Cristina & Meredith

Grey’s Anatomy

De Twisted Sisters mogen natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Ze kiezen elkaar boven wie of wat dan ook en dat is niet zo gek. Ze maakten beide dodelijke situaties mee. Gelukkig kan hun donkere humor daar een beetje bij helpen. En hun meest iconische moment? Alle ‘dancing it out’-scènes om de spanning van Grey Sloan even te vergeten.

2. Joey, Chandler, Ross, Monica, Phoebe & Rachel

Friends

Dacht je echt dat we de ultieme vriendengroep niet in dit rijtje zouden plaatsen? De New Yorkse gang is dé definitie van vriendschap. Zo’n 27 jaar na het begin van Friends – voel jij je plots ook zo oud? – zijn Joey, Chandler en co niet meer uit onze cultuur weg te denken. Ze gaven ons het idee dat we bij hun vriendengroep hoorden en zorgden voor veel iconische tv-momenten. We kijken dan ook enorm uit naar de aankomende reünie

10 vriendschappen in series waar we stiekem een beetje jaloers op zijn

1. Troy & Abed

Community

Troy en Abed zijn niet alleen vrienden, ze zijn soulmates. De studenten raken regelmatig verdwaald in elkaars fantasieën en maken samen een niet-bestaand TV-programma ‘Troy and Abed in the morning’. De twee zijn het hart van Community en we durven wel te zeggen dat Troy en Abed de beste TV-vriendschap ooit hebben. #Goals!

Bel nu snel je eigen vrienden op, want het is tijd voor een vriendelijke binge-marathon! Hier check je de 9 beste Friends-afleveringen. Ook zetten we de 9 beste afleveringen van Brooklyn Nine-Nine op een rijtje. Bingpot!

Lees verder