Unagi, pivot en lobsters! Dit zijn de 9 beste Friends afleveringen

Door Redactie
Friends

We hebben gelachen, gehuild en vooral genoten van de avonturen van Joey, Rachel, Phoebe, Ross, Chandler en Monica in Friends. Maar na 10 seizoenen verlies je toch gauw het overzicht. Welke afleveringen waren nou ook al weer zo leuk? Wij hebben uit alle 236 afleveringen (ja, het zijn er echt zoveel!) de 9 allerbeste uitgezocht!

9. The One With Ross' Inappropriate Song

Voor Rachel en Ross is het geen makkie om hun baby aan het lachen te maken en dat resulteert, vanzelfsprekend, al snel in een uitdaging: wie krijgt als eerste Emma aan het lachen? Ross vindt de oplossing: Baby's Got Back rappen. "I LIKE BIG BUTTS AND I CANNOT LIE!" 

Dat wordt dan misschien wel afgekeurd door de rest van de Friends, maar wij vonden het een hilarische aflevering. Noelle Sheldon, die baby Emma speelde en inmiddels al een tiener is, veroverde Instagram met een briljante Friends-aanwijzing!

8. The One With The Football

Het is team Monica vs team Ross tijdens deze pot football. Ze hebben namelijk iets recht te zetten: wie van de twee Gellers is de beste? Ross kan niet tegen z'n verlies dus hij wil Rachel (die echt, maar dan ook écht heel slecht is) ruilen tegen Joey. Niet alleen de intens spannende wedstrijd maakt deze aflevering zo leuk, maar ook de geweldige sportoutfits die ze aanhebben. We love it! Wist je trouwens al dat HBO Max werkt aan een Friends-reünie met de originele cast? Wij kunnen niet wachten!

7. The One After The Superbowl

Sure, in alle seizoenen van Friends komen we heel wat geweldige reünies tegen. Maar er is ééntje waar we het allergelukkigst van worden en dat is de reünie tussen Ross en zijn aapje Marcel. Want wanneer hij zijn huisdier wil gaan opzoeken in de dierentuin, blijkt Marcel 'te zijn overleden'. Ross verdrietig, wij verdrietig... Gelukkig blijkt het niet waar te zijn: het aapje blijkt een filmster te zijn! Bekijk hieronder de clip van hun reünie. Cute!   

6. The One With The Prom Video

Awh, kijk dan eens naar Rachel, Monica en Ross als pubers! In een oude 'prom'-video zien we Ross, die hier een snor en afro heeft, zich klaarmaken om Rachel's date te zijn, maar hij wordt afgewezen... Gelukkig denkt Rachel daar jaren later anders over! Naast Rachels liefdesverklaring en de geweldige beelden van de Friends als tieners leren we ook nog eens de onvergetelijke kreeftentheorie van Phoebe: kreeften zoeken een partner voor het leven! 

"See? He's her lobster!"

5. The One With The Embryos

Terwijl Phoebe zwanger probeert te raken, besluiten Joey en Chandler dat ze super graag in het appartement van Monica willen wonen. Daarom stellen ze een quiz voor: wie kent wie het beste? De winnaars mogen naar de gewenste woning toe. De lastigste vragen komen voorbij en bijna alles wordt goed beantwoord, tot de laatste. Wat is Chandlers baan? In principe zou je dit wel van je beste vriend horen te weten, maar Monica en Rachel hebben geen idee en verliezen hun appartement. Oeps! 

4. The One With Ross’ Sandwich

In deze aflevering proberen Monica en Chandler hun relatie geheim te houden voor de groep, maar Joey weet precies wat zij aan het doen zijn. Omdat hij hen geheim moet bewaren, lijkt hij steeds meer op een viezerik. Hoe? Nou, door de acties van de tortelduifjes lijkt het net alsof Joey een sekstape wil opnemen, stiekem naaktfoto's van Monica heeft gemaakt en dat hij zich uitkleedt in het appartement van de meiden... Rachel en Phoebe zijn daar niet zo blij mee. Ook Ross heeft zijn struggles: hij verandert in 'psycho Geller' wanneer zijn baas zijn sandwich opeet. Tranquilo Geller! 

3. The One With The Cop

Pivot. Pivot! PIVOT!!! David Schwimmer, die Ross speelt, heeft gezegd dat dit de lastigste aflevering was om te filmen: omdat hij steeds zo hard moest lachen! Samen met Rachel en Chandler probeert hij een superzware bank naar boven te tillen en zijn techniek is om telkens "pivot" roepen. Elke keer als de acteur dat riep schoot hij in de lach, dus moest de scène ook weer opnieuw! Konden ze het meubelstuk wéér opnieuw omlaag en omhoog tillen...

2. The One In Vegas

What happens in Vegas, stays in Vegas. Ross en Rachel zullen zelf niet meer zoveel weten van deze dronken avond, maar wij zullen hem niet gauw vergeten. We zien hier de vriendschap tussen de twee groeien terwijl ze zichzelf volgooien met whiskey.  De twee gaan trouwens ook nog trouwen deze avond, maar daar zijn ze niet zo blij mee... (wij wel, natuurlijk) Bekijk hier ook de 19 real-life liefjes van de Friends-acteurs.

1. The One With Unagi

Heb jij unagi? Dat betekent dus dat je altijd bewust bent van het gevaar dat je kunt lopen en Ross wil aan Rachel en Phoebe bewijzen dat je dat niet zomaar kunt krijgen. Het kost veel oefening volgens hem en daarom helpt hij hen, op Ross zijn eigen manier, om het wél te krijgen. Daarbij zet hij zich, zoals gewoonlijk, een beetje voor schut. LOL!

Het fijnste aan deze aflevering is dat Rachel en Phoebe vinden dat de unagi-theorie ner-gens opslaat. Kijk de onderstaande fragmenten maar eens: Rachel noemt unagi "salmon skin roll", want ja, het klinkt ook gewoon als sushi toch?