Bridgerton seizoen 2: Alles dat je moet weten

Door Redactie
Bridgerton, Netflix, seizoen 2

Netflix heeft een dikke hit te pakken met Bridgerton en dit prachtige kostuumdrama werd maar liefst door 82 miljoen huishoudens bekeken. Het gloednieuwe seizoen verschijnt later deze maand en wij vertellen je alles dat je moet weten.

Benieuwd wat wij van Bridgerton seizoen één vonden? Lees hier onze recensie.

Bridgerton seizoen 2 releasedate

Na het enorme succes van Bridgerton werd direct een tweede seizoen besteld. De opnames begonnen in de lente van 2021 en werden in juli twee keer noodgedwongen stilgelegd vanwege een coronabesmetting op de set. Ondanks deze tegenslagen is het allemaal goedgekomen en kunnen wij vanaf 25 maart genieten van Bridgerton seizoen 2.

Informatie over het nieuwe seizoen

Bridgerton is gebaseerd op de mega-populaire en achtdelige boekenreeks van schrijfster Julia Quinn. In ieder boek staat weer een andere telg van de Bridgerton-familie centraal. Zo volgden we in het afgelopen seizoen het wel en wee van Daphne (Phoebe Dynevor), die slechts één doel in haar leven had: het vinden van een geschikte huwelijkskandidaat. Tot ze natuurlijk in aanraking kwam met de aantrekkelijke hertog Simon Basset (Regé-Jean Page). Nu is haar broer Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey) aan de beurt. Zijn verhaal staat in het tweede seizoen centraal.

Bridgerton
© Netflix

Plot van seizoen twee

Deze begeerlijke graaf maakte in het eerste seizoen nog geen aanstalten om zich te verloven. En waarom zou hij ook? Niemand speelt de rol van de onbereikbare vrijgezel beter dan hij, aldus onze roddelkoningin Lady Whistledown. Of zit ze er dit keer naast? Anthony besluit in het aankomende tweede seizoen namelijk wel om te gaan trouwen! De vraag is alleen: met wie en is iedereen daar even gelukkig mee? Er staat hem een hoop te wachten, dat is wel duidelijk.

Bridgerton
© Netflix

Terugkerende castleden

We beginnen met slecht nieuws: Simon Basset (Regé-Jean Page), DE hunk van Bridgerton zit er niet bij. Gelukkig komt de rest van de cast wel terug, met dit keer andere personages in de spotlight. De focus zal liggen op Jonathan Bailey's Anthony Bridgerton, maar verder zien we ook de andere broers en zussen terug, zoals Daphne (Phoebe Dynevor), Eloise (Claudia Jessie), Lady Violet (Ruth Gemmell), Hyacinth (Florence Hunt), Colin (Luke Newton), Francesca (Ruby Stokes), Benedict (Luke Thompson) en Gregory (Will Tilston).

Bridgerton
© Netflix

Verwacht ook een grotere rol voor Nicola Coughlan, die Penelope Featherington speelt en de kijker verraste in de laatste aflevering van het eerste seizoen. "Ik zou heel graag terugkomen omdat ik het gevoel heb dat we net begonnen zijn. En omdat er zo'n grote cast in deze show zit, valt er nog zo veel uit alle karakters te halen", vertelde ze eerder aan RadioTimes. "Er zijn mensen met wie ik niet eens heb kunnen spelen. Ik zou graag nog iets doen met Jonathan Bailey, die Anthony Bridgerton speelt.

En natuurlijk keert Julie Andrews terug als de stem van Lady Whistledown.

Nieuwe acteurs

De allerbelangrijkste nieuwe toevoeging hebben we al te pakken! Simone Ashley, die je waarschijnlijk wel kent als Olivia uit Netflix-megahit Sex Education, pakt de hoofdrol in seizoen 2. Ze speelt niemand minder dan Kate Sharma!

Bridgerton seizoen 2: Alles dat je moet weten

Ook dropte Netflix al de onderstaande nieuwe namen, inclusief de personages die ze gaan spelen. En de meeste van hen komen ook voor in de boekenserie. Wij leggen je uit hoe ze in de boeken worden neergezet. Al kunnen ze een natuurlijk een totaal andere verhaallijn hebben in de serie. 

Kate, is de oudste zus van de Sharma familie. Ze is nog niet getrouwd, terwijl haar jongere zusje Edwina (Charithra Chandran) gaat debuteren. In het boek wordt ze neergezet als een beschermde zus die er zeker van wil zijn dat haar zusje met de juiste man eindigt. Anthony keurt ze af op basis van de verhalen die ze over hem heeft gehoord: hij zou alleen met een vrouw willen trouwen zodat hij welopgevoede kinderen kan krijgen. 

Edwina, Kate’s jongere zusje, wordt gespeeld door Charithra Chandran. In de boeken wordt ze gezien als de “diamond of the season”. Anthony is vastberaden om met Edwina te trouwen, niet omdat hij van haar houdt, maar omdat hij weet dat ze een goede moeder zal zijn voor zijn kinderen.

Lady Mary Sharma (Shelley Conn) is de moeder van Kate en stiefmoeder van Edwina. Ze is de dochter van Earl, die jarenlang na een familieschandaal  terugkeert naar London. 

Calam Lynch zal de rol van Theo Sharpe tot leven brengen. Hij is een nieuw karakter dat nog niet voorkwam in de boeken. 

Edmund Bridgerton zal gespeeld worden door Rupert Evans. In de boeken legde hij al snel het loodje en dook hij op in flashbacks. 

Jack (Rupert Young) is een geheel nieuw personage die we te zien krijgen in Bridgerton. En misschien was het je al opgevallen, maar dit karakter is aangekondigd zonder achternaam. Wellicht dat dit voor een behoorlijke plottwist kan zorgen in het tweede seizoen. 

Bridgerton ontvangst en reacties van fans

Bridgerton was al snel één van de best bekeken Netflix-serie ooit, maar hoe kan dat eigenlijk? Nou, het zal grotendeels liggen aan het feit dat we niet de deur uit konden door het coronavirus, maar onderschat ook niet het heerlijke plot, de passievolle scènes (die soms meer weg hebben van porno), de fantastische kostuums, de humor, de prachtige setting en de diversiteit in de cast. Deze deze combinatie kunnen we heerlijk weg zwijmelen en onze eigen sores voor een paar uur vergeten!

Bridgerton geruchten en speculaties

We eindigen natuurlijk met speculaties over het tweede seizoen en alles wat er mogelijk op volgt. Het is immers altijd leuk om alvast vooruit te kijken naar alles wat gaat komen... en dat zou nog behoorlijk wat kunnen zijn! De boekenreeks van Julia Quin bestaat namelijk uit 8 boeken en als het aan regisseur Chris van Dusen ligt worden die allemaal verfilmd. "Dit is een familie van acht kinderen en er zijn acht boeken. Daarom lijkt het me fantastisch om alle boeken te behandelen en alle liefdesverhalen van de Bridgerton-broers en -zussen te vertellen," schemerde hij eerder al door in een interview met Collider. Nou, kom maar op met die 8 seizoenen. Wij zitten er klaar voor!

Bridgerton is te zien op Netflix.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Bridgerton Landscape

Seizoen 1