masked singer

Veronica Superguide logo
masked singer

The Masked Singer: de beste onthullingen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Vanaf 27september is de Nederlandse televisie weer een nieuw programma rijker. Nou ja, nieuw... Uit Zuid-Korea, via de VS, overgewaaid. The Masked Singer. Misschien zit je zoals wij teveel op social media en ben je al lang op de hoogte van deze nieuwe hype. Zo niet, maak je geen zorgen. 

Wat is The Masked Singer

In het kort is The Masked Singer een programma waarin een aantal B-artiesten het podium op gaan, verkleed in een bizar pak met masker, met een jury die moet raden wie onder het masker zitten. De gemaskerde B-celebs moeten covers zingen, vragen beantwoorden en er worden hints gegeven. Wie niet populair is in zijn kunstjes wordt weggestemd en moet zijn of haar masker afdoen. 

Wie is het?

En als de B-celeb zijn masker heeft afgedaan volgt voor de kijker het échte raadspelletje: wie de F is dit ook alweer? Want kijk, je hebt onbekend, maar veel van de 'sterren' in Masked Singer vallen binnen de categorie 'totaal onbekend'. Gelukkig is daar een voice-over die je snel bijpraat en die verbloemt dat de hele zaal eerst heel hard 'Huh, wie!?' roept. 

Het gillende-jury-moment

De jury mag altijd hardop raden wie er toch onder dat masker zit, voordat het ding afgaat. Dus dan wordt eerst geroepen 'is het Lady Gaga? Is het Jennifer Aniston?' en dan weet je als kijken 'nou, waarschijnlijk in het beste geval de trimster van de hond van Jennifer Aniston'. Maar goed, daarna mag het masker af, onder luid gejoel van een publiek dat TAKE IT OFF gilt. Dan volgt daar het OOOOH-moment, waarbij een voice-over uitlegt wie de persoon in kwestie is, in termen die je het gevoel geven dat zaken een tikje zijn opgeblazen (Tori Spelling wordt een tv-icon genoemd). De jury gilt nog even verder en hop, aflevering klaar. 

The Masked Singer: de beste onthullingen

Raden maar

Als je denkt ‘oh leuk, dat zie ik voor me, dat Eva Jinek onder zo’n masker zit, en dan iedereen ‘wooooow!’’ Eh, nee. We zeiden ‘B-celebs’ en zo moet je het opvatten. En als je nu denkt ‘oh, wacht, maar dan is het natuurlijk wat lastiger raden. Leuk, dan zit Ellie Lust in zo’n pak!’ Nee. Een element van het programma is dat het afvoerputje van celeb-land wordt leeg geschraapt.

D-list

Misschien wordt het je duidelijk over wat voor pool aan celebs je moet denken als we door de grootste onthullingen uit eerdere edities lopen. Wij denken van wel. Daarom hier: een kijkje in de grootste onthullingen van de show. 

Tommy Chong als de Ananas

Tommy Chong (comedian en activist) had wel een mooi pak: verkleed met een ananas over zijn hoofd. Als je eigenwaarde daar niet van opkikkert! Kijkers vonden het heel lastig om te raden wie er onder de ananas zat en zo bewegingloos stond op te treden. Spongebob vond 't vast heel indrukwekkend. 

Rumer Willis als leeuw

Dit is, houd je vast, de dochter van Demi Moore en Bruce Willis. Maar een aantal mensen zullen haar kennen van haar rol in Once Upon a Time in Hollywood. Ze heeft ook gezongen en op Broadway een en ander gedaan, maar verder...? Op wiki staat vermeld dat ze onder andere ‘rokend meisje’ in de productie ‘Whore’ speelde. Dan weet je genoeg. Ook al zo lastig te raden, en ze dachten dat het Kelly Roland was. OMG!!!! NOOO!!!

Tori Spelling als eenhoorn

Zeker, ook Tori Spelling mocht langskomen. De leeuw doet haar masker af en er wordt gegild, er wordt geschreeuwd, er wordt gerefereerd aan haar als een ‘tv-icoon’ en ‘best-selling author’. Je ziet zelfs Spelling even kijken van ‘eh… ik ben hier vanwege de 500 dollar die ik kan factureren.’ Maar hee, dat is de show: gillen om niks. 

Eddy Zoëy als Papegaai

Jawel, nog voor het programma goed en wel gestart is, kwam een promo-kandidaat alvast langs bij Beau. Maar Twitter en Insta wisten meteen te noemen wie die papegaai was: Eddy Zoëy. 

Nederlandse versie

Mocht je nu denken: ik word hier toch wel enthousiast van! Dan kun je vrijdagavond 27 september de eerste aflevering van 'Help, ze hebben iemand die ik niet ken in een pak gehesen' kijken op RTL4. En, zoals Boulevard het zegt 'De eerste beelden overtreffen alles!' Dus dan weet je dat.

Hierbij alvast een samenvatting: 

The Masked Singer: de beste onthullingen
The Masked Singer: de beste onthullingen
The Masked Singer: de beste onthullingen

Er is trouwens ook van alles op Netflix, check deze lijst van de nieuwe titels op Netflix in september. 

Lees verder