• Op1
  • Ophef

Angela de Jong fileert Jan Slagter-Sinterklaas: 'Ronduit seksistisch en kwaadaardig'

Angela de Jong en Jan Slagter Sinterklaas

Jan Slagter mocht gisteravond Sinterklaas spelen in Op1 en dat was geen succes volgens veel kijkers. Ook AD-columniste Angela de Jong vindt dat de Jan Slagterklaas in de zak naar Spanje moet. Zijn sneren naar BNNVARA naar aanleiding van het Matthijs van Nieuwkerk-schandaal, vindt ze zelfs “de NPO onwaardig”.

Je zou kunnen zeggen dat deze Sinterklaas volgens goed katholiek gebruik volledig misbruik maakte van zijn ambt”, concludeert Angela in haar vlammende column. Ze kijkt al weken met groeiende verbazing naar hoe Jan Slagter BNNVARA aanvalt, omdat hij vindt dat ze alle schuld op Matthijs en ‘omroepbobo’ Frans Klein afschuiven.

‘Dat is niet grappig’

De opmerkingen over “versleten bezems van het straatje schoonvegen” en dat alle medewerkers met een zwarte rok onder de knieën lopen, zijn voor Angela de druppel. Dat sloeg natuurlijk op de zaak Matthijs van Nieuwkerk en hoe directeur Suzanne Kunzeler eruit zag tijdens haar Nieuwsuur-interview. Dat is niet grappig, dat is ronduit seksistisch en kwaadaardig.”

Angela neemt het ook Op1 kwalijk dat ze Jan een podium voor het “genante toneelstukje” geven.

Wie zoet is krijgt lekkers

Naast het zuur is er ook wat zoetigheid, want Angela geeft complimentjes aan andere tv-Sinterklazen. De Sinterklaas-optredens bij Paul de Leeuw en De Oranjezomer vond ze erg geslaagd. Platter dan plat, maar als zelfs Merel Ek moet lachen weet je dat het geslaagd is.

We hebben nog meer foute (maar grappige!) Sinterklazen op tv en in films voor je op een rij gezet.