DWDD

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
DWDD
Angela de JongBeauOphef

Jan Slagter en Angela de Jong clashen bij Beau over DWDD-rel: 'Moet ik even ingrijpen?'

|
|

Laatste update:

Frans Klein legt zijn functie als directeur bij NPO neer wegens het lopende onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag bij De Wereld Draait Door. Omroep MAX-baas Jan Slagter en tv-recensent Angela de Jong zijn het in Beau niet met elkaar eens over zijn aftreden na de veelbesproken rel.

De omstreden topman van de publieke omroep Frans Klein legt zijn werk neer in afwachting van de uitkomsten van het onderzoek dat de NPO doet naar de werkomstandigheden bij het BNNVARA-programma De Wereld Draait Door, mede veroorzaakt door Matthijs van Nieuwkerk (wie eerder al brak met BNNVARA). In Beau wordt er nagepraat over de DWDD-rel met Angela de Jong en Jan Slagter. 

Feit genegeerd

Frans Klein moest min of meer noodgedwongen afscheid nemen van zijn functie als directeur. "Wat er nu met hem is gebeurd, vind ik heel verdrietig", vertelt Jan daarover. "Ik snap het wel. Gisteravond was Suzanne Kunzeler in Nieuwsuur, waar ze haar excuses heeft aangeboden. Uiteindelijk heeft ze ook de doodssteek toegebracht aan Frans Klein door daar te roepen dat het onderzoek niet kan plaatsvinden zolang hij er zit. Dat vind ik echt schandalig." Volgens Jan Slagter wordt er een heel belangrijk feit genegeerd; Frans Klein was tot 2014 verantwoordelijk voor De Wereld Draait Door. Hij vraagt zich af waarom niemand let op degenen die ná 2014 verantwoordelijk waren voor het programma. 

Reactie Angela

Jan vindt het oneerlijk dat Frans Klein nu voor het blok wordt gezet. Angela de Jong is het daar zichtbaar niet mee eens: "Hij was wél negen van de vijftien jaar verantwoordelijk." De tv-diva vindt wel dat Frans Klein verantwoordelijk is voor het structureel grensoverschrijdende gedrag van Matthijs van Nieuwkerk en de eindredacteur. Jan noemt een aantal namen die volgens hem dan ook even door het stof gehaald moeten worden. "Nou, Jan, als je vindt dat hun koppen ook moeten rollen..", zegt Angela. "Ik ben het met je eens, maar er is uiteindelijk gewoon een eindverantwoordelijkheid."

'Moet ik ingrijpen?'

"Frans Klein is de kop van jut", stelt Angela. "Waarom?", vraagt Jan. Vervolgens wordt het verhitte gesprek ietwat onduidelijk te volgen, waarna tafelgast Dave von Raven ertussen springt. "Moet ik even ingrijpen?", vraagt hij lacherig. "Dankjewel Dave!", zegt Beau. Uiteindelijk is Angela het met Jan eens: "Het zou ze sieren om naar voren te stappen, maar dat Frans Klein nu zijn werk heeft neergelegd is een goede eerste stap. De topman van NPO kan in ieder geval niet blijven zitten nu."

Beau is iedere werkdag rond 22.00 uur te zien op RTL 4.

Lees verder