• HLF8
  • Ophef

Albert Verlinde haalt uit naar NPO na DWDD-gate: 'Domme kippetjes'

Door Lise Knipping
Albert Verlinde

Het gaat de afgelopen dagen nergens anders meer over: het grensoverschrijdende gedrag in De Wereld Draait Door. Matthijs van Nieuwkerk dumpte BNNVara al en de omstreden NPO-directeur Frans Klein legt zijn functie tijdelijk neer. Albert Verlinde vindt daar wel wat van: "Domme kippetjes."

In afwachting van een grondig onderzoek vanuit NPO naar de misstanden in DWDD legt directeur Frans Klein zijn functie neer. Noodgedwongen, vindt Albert Verlinde in HLF8. Hij zit aan tafel om Grease De Musical te promoten, maar de DWDD-gate is overduidelijk een onvermijdelijk onderwerp. BNNVara-directeur Suzanne Kunzeler vertelde maandagavond in Nieuwsuur over de aantijgingen richting het programma. Albert vindt dat zij daardoor 'een mes in de rug' stak van collega Frans Klein. Hij had dan ook geen andere keuze om zijn werk tijdelijk op te geven. 

 

'Best logische reactie'

"Inhoudelijk kan het best een logische reactie zijn, maar je kunt ook gewoon met elkaar voorbereiden wat je gaat doen", vertelt Albert aan tafel bij HLF 8. "Aan dit hele verhaal met Matthijs van Nieuwkerk mis ik gewoon dat mensen, bestuurders - en ik heb zelf een groot bedrijf geleid - met elkaar praten en zich voorbereiden op een situatie die eraan zit te komen."

 

'Domme kippetjes'

Daar laat de theaterproducent het natuurlijk niet bij zitten: "Het zijn gewoon domme kippetjes bij de publieke omroep die zich laten overvallen. Ik vind het zo amateuristisch wat hier gebeurt." Volgens Albert hadden de NPO en BNNVara al 'wekenlang' kunnen overleggen over de gevolgen van de onthulling vanuit De Volkskrant

 

 

HLF8 zie je dagelijks rond 19.40 uur bij SBS6.