• Op1
  • Ophef

Op1-kijkers vinden Jan Slagter-Sinterklaas helemaal niks: ‘plaatsvervangende schaamte’

Jan Slagter Sinterklaas

Zo goed als de Sinterklaas bij De Oranjezomer werd ontvangen, zo slecht doet Jan Slagter het als de Sinterklaas bij Op1. Hij bewees volgens de kijkers vooral hoe moeilijk het is om grappig te zijn. ''Ik word helemaal krankjorum van al die zonnepanelen op het dak. Wij zijn voor kerncentrales!''

De Omroep Max-baas trok de mijter en baard aan om eens lekker grappig uit de hoek te komen gisteravond. Helaas vonden kijkers op Twitter hem vooral overkomen als een enorme boomer, met muffe politieke grapjes en al.  “Iedereen is bezig om te zeggen: ‘Ik ben zo goed, ik ben zo woke.’ Nou, ik ben helemaal niet woke. Daar hou ik niet van.”

Sinterklaas haalt (weer) uit naar BNNVARA

Ook opmerkelijk: Jan Slagter gaf nog een flinke uithaal naar BNNVARA die naar zijn mening Matthijs van Nieuwkerk onder de bus gooiden om anderen te beschermen. Sinterklaas mocht in ieder geval niet naar binnen bij de omroep.

“Nee, er doet niemand meer open. Allemaal zwarte kleding en rokken over de knieën. Ik vond het helemaal niks. Ik heb wel een pallet bezems afgegeven, want hun bezems waren allemaal versleten. Straatje schoonvegen, straatje schoonvegen. En spiegeltjes. Dat ze een beetje naar zichzelf kunnen kijken.”

‘In zichzelf gekeerde omroepbobo’

De Correspondent-journalist Hizir Cengiz vat het op Twitter samen met plaatsvervangende schaamte”. Ook andere Twitteraars moeten eerder huilen dan lachen van Jan Slagterklaas.

Mediajournalist Mark Koster maakt Jan helemaal met de grond gelijk: Hij zat er voor zichzelf, de rancune en de naijver spoot eruit. Bij Vandaag Inside zat Louwerens er voor het amusement. Verschil in taakopvatting. Symbolisch moment. De in zichzelf gekeerde omroepbobo verkleed als Sinterklaas. Het was de satire voorbij.

Op1 is elke werkdag rond 22:35 uur te zien op NPO 1.