• VI

Op déze momenten was Sinterklaas helemaal geen kindervriend

Sinterklaas

Sinterklaas is weer in het land om alle kinderen blij te maken. Maar soms is hij helemaal geen kindervriend! Deze tv-fragmenten moet je zeker niet aan je kinderen laten zien.

Horror-Sinterklaas in Sint

Sinterklaas als seriemoordenaar, als iemand daar een vermakelijke film van kan maken dan is het Dick Maas wel. Sint is een flauwe horrorfilm die je prima kan opzetten als je deze maand een (foute) filmavond organiseert. Zorg alleen wel dat je kleine kinderen uit de buurt houdt, want die krijgen anders een Sinterklaas-trauma. Je slaapt toch minder lekker ’s nachts als je weet dat de Sint iemand kan onthoofden met zijn staf!

De kwaadaardige Sinterklaas wordt in Sint gespeeld door Huub Stapel, die tegenwoordig op tv slachtoffers maakt in talkshows.

Sinterklaas laat zich pijpen in Jiskefet

Jawel, we nemen hem mee! Misschien wel de beroemdste ‘foute Sinterklaas’ van de Nederlandse tv: Hans Teeuwen als Sinterklaas in Jiskefet. De kantoorpikken van Debiteuren Crediteuren krijgen bezoek van de Goedheiligman, maar de gezelligheid slaat al gauw om door pijnlijke opmerkingen van de Sint. Zo zegt hij dat-ie homo’s haat en vervolgens eist hij gepijpt te worden. De mannen rekenen met hem af door… uhm, een cadeautje in de schoorsteen te drukken.

Sinterklaas vlucht weg van het meisje Isis

Misschien moeten we Sinterklaas niet meer laten spelen door iemand genaamd Hans, want ook Hans Kesting maakt weleens een opmerking die over de kinderhoofdjes heengaat. Als de Goedheiligman bezoekt hij jaarlijks Paul de Leeuw en ook dit jaar kan je hem weer zien met de entertainer.

Er zitten altijd wat volwassen grappen tussen maar het pijnlijkst was een aantal jaar geleden toen Sinterklaas een meisje genaamd Isis op schoot kreeg. De gelijknamige terroristische organisatie was toen veel in het nieuws vanwege verscheidene aanslagen dus de Sint maakt dat hij wegkomt!

Sint & De Leeuw kan je maandag 5 december om 20.25 uur weer zien op NPO 3.

Sinterklaas bij VI

Vandaag Inside (of Veronica Inside zoals het eerst heette) staat bekend om een oude brombeer die alles afzeikt. Maar één keer per jaar komt er iemand langs die nóg ouder en humeuriger is dan Johan Derksen. Jawel, Sinterklaas laat niets of niemand heel wanneer hij de VI-studio bezoekt! Zijn laatste optreden was bij Veronica Inside in 2020 en het was een van zijn beste.

Het ‘directeurtje’ is Marco Louwerens, die ook echt directeur televisie is bij Talpa. Vorig jaar kwam de Sint helaas niet omdat het programma vanwege coronamaatregelen een publiek mistte. Of de Goedheiligman dit jaar VI wel bezoekt blijft nog even spannend.