Norman Reedus en Danai Gurira als Daryl Dixon en Michonne, in The Walking Dead

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Norman Reedus en Danai Gurira als Daryl Dixon en Michonne, in The Walking Dead

AMC: ‘The Walking Dead kan nog 10 jaar door’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Hoe gezond is The Walking Dead na het negende seizoen? Volgens AMC hoeven fans zich geen zorgen te maken over hun favo serie!

De berichten over The Walking Dead zijn de laatste tijd een beetje zorgwekkend… De show verliest kijkers én hoofdrolspelers, maar loopt ondertussen ook al bijna tien jaar. Na Game Of Thrones is The Walking Dead de populairste show ter wereld, en… die show is inmiddels afgelopen!

Gemiddeld kijken er in de Verenigde Staten zo’n 5 miljoen mensen naar de serie, terwijl dat er in het vijfde seizoen nog bijna 15 miljoen(!) waren. De daling is erg scherp, maar het gaat puur om de mensen die ‘live’ kijken. Internationaal, en on-demand, ligt de vraag naar zombie-avonturen natuurlijk veel hoger!

The Walking Dead

Het abrupte eind van de The Walking Dead-comics heeft volgens AMC geen invloed op de serie. AMC-chef David Madden ‘durft niet te zeggen dat The Walking Dead 20 seizoenen vervolmaakt, maar óók niet dat de serie dit níet redt’. Volgens Madden trekt de serie nog steeds veel kijkers, met zwaargewichten als Norman Reedus (Daryl), Melissa McBride (Carol) en Jeffrey Dean Morgan (Negan).

Naast de bestaande spin-off Fear The Walking Dead, verschijnt er over een tijdje nog een serie in het The Walking Dead-universum. Deze serie is waarschijnlijk gericht op een wat jonger publiek, en is daarom wat minder gruwelijk en ranzig. Daarnaast verschijnen er ook nog drie bioscoopfilms, met daarin een grote rol voor Andrew Lincoln (Rick Grimes), die afgelopen seizoen uit de serie verdween. Daarnaast is er ook sprake van een mogelijke film over de schurk Negan.

Lees verder