The Walking Dead Andrew Lincoln Rick Grimes

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Walking Dead Andrew Lincoln Rick Grimes

Schrijver stopt na 16 jaar onverwachts met comics The Walking Dead

|
|

Laatste update:

Bedenker Robert Kirkman stopt na zestien jaar onverwachts met zijn The Walking Dead comics. En als we “onverwacht” zeggen, bedoelen we ook onverwacht... Het deel van stripboekenreeks dat deze week uitkomt, is namelijk al het laatste!

The Walking Dead-franchise: van comics tot films

Kirkman bracht in 2003 het eerste The Walking Dead-stripboek uit. Centraal hierin staat sheriff Rick Grimes, die in een ziekenhuis ontwaakt en erachter komt dat er een zombie-uitbraak plaatsgevonden heeft. AMC kocht de rechten van The Walking Dead en maakte er een serie van. Inmiddels is TWD uitgegroeid tot een flinke franchise, met onder meer spin-off-serie Fear The Walking Dead en diverse games. Daarnaast wordt er gewerkt aan films over Grimes. Uiteraard met Andrew Lincoln in de hoofdrol!

Het abrupte einde van The Walking Dead

Het laatste nummer van de comics over The Walking Dead is de 193e uit de reeks. Deadline laat weten dat de comic bijna drie keer zo dik wordt als de reguliere exemplaren. Daarbij bestaan de laatste zes pagina's uit een essay van Kirkman. We zijn enorm benieuwd hoe de schrijver een einde aan het verhaal breit… Maar goed, zo’n abrupt einde past natuurlijk wel geheel in de traditie van The Walking Dead. Gelukkig worden we in onze misère in ieder geval gesteund door het idee dat de opnames van het tiende seizoen van TWD inmiddels in volle gang zijn!

Lees verder