The Walking Dead noteert laagste Amerikaanse kijkcijfers sinds seizoen 1

Veronica Superguide logo
The Walking Dead noteert laagste Amerikaanse kijkcijfers sinds seizoen 1

The Walking Dead noteert laagste Amerikaanse kijkcijfers sinds seizoen 1

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De Amerikaanse kijkcijfers van The Walking Dead blijven hard omlaag gaan. ’s Werelds bekendste zombieserie scoorde afgelopen zondag een rating van 2.9, oftewel 2,9% van de tv-kijkende huishoudens in Amerika. De laatste keer dat de show zo laag scoorde was in de voorlaatste aflevering van seizoen 1.

Anderhalf miljoen minder

Het totale aantal kijkers (6,8 miljoen) is iets minder dramatisch, maar laat nog veel te wensen over. Het is een daling van grofweg anderhalf miljoen ten opzichte van vorige week. De show heeft niet meer zo weinig kijkers getrokken sinds de aflevering ‘Better Angels’ uit seizoen 2.

In Nederlands is een soortgelijke daling overigens niet merkbaar. FOX liet vorige week aan ons weten dat met uitgesteld kijken de cijfers ongeveer hetzelfde zijn als twee jaar geleden. 

Waarom is het belangrijk?

Toch is het belangrijk om de Amerikaanse ratings in het achterhoofd te houden. De cijfers zijn namelijk belangrijke pijlers wat betreft advertentie-inkomsten. Daarmee lijkt The Walking Dead niet meer zo onaantastbaar als een paar jaar geleden, toen het nog gemiddeld 13 á 14 miljoen kijkers per aflevering trok.

Geen einde

Overigens zijn er nog geen plannen om de spreekwoordelijke bijl te zetten in de show. Producer Scott M. Gimple is onlangs nog gepromoveerd om een nieuwe strategie uiteen te zetten rondom een heus Walking Dead-universum. Ook kijken steeds meer mensen afleveringen van de show via On Demand-services, wat ratings kan beïnvloeden. It ain’t over till the fat lady sings, zeggen ze dan in Amerika. 

Lees verder