9 Netflix-series om naar uit te kijken in 2021

Door Redactie
Henry Cavill in The Witcher Seizoen 2 op Netflix

Een nieuw jaar, een nieuwe line-up van Netflix-series. Wij zetten de beste en opvallendste titels die in 2021 op Netflix zullen verschijnen voor je op een rijtje!

1. Riverdale: Seizoen 5

In Riverdale: Seizoen 5 nemen Archie en zijn klasgenoten afscheid van Riverdale High. Hierna neemt de serie een verrassende wending, die we hier niet verder zullen spoilen (maar hier wel!). In tegenstelling tot de rest van de series in dit overzicht heeft dit duistere tienerdrama al een keiharde releasedatum: het vijfde seizoen van Riverdale gaat op 21 januari in première bij Netflix!

9 Netflix-series om naar uit te kijken in 2021

2. Stranger Things: Seizoen 4

De release van Stranger Things: Seizoen 4 had eigenlijk al in 2020 moeten plaatsvinden. Die deadline werd vanwege de coronapandemie echter niet gehaald. Als deze keer wel alles volgens plan verloopt, keren Hopper en zijn vrienden dit jaar terug naar de Upside Down. Wij hebben vooral zin in de bijrol van horroricoon Robert ‘Freddy’ Englund als, je verwacht het niet, krankzinnige moordenaar!

9 Netflix-series om naar uit te kijken in 2021

3. The Witcher: Seizoen 2

In The Witcher: Seizoen 2 moet Geralt of Rivia (Henry Cavill) prinses Ciri (Freya Allan) beschermen tegen monsters, demonen en andere al dan niet bovennatuurlijke dreigingen. Maar het grootste gevaar kan wel eens in de jonge vorstin zelf schuilen…Door de coronacrisis zijn de opnames voor dit tweede hoofdstuk flink vertraagd. Netflix verwacht echter dat The Witcher in de loop van 2021 terugkeert.

9 Netflix-series om naar uit te kijken in 2021

4. Élite: Seizoen 4

De makers van Élite hadden meer geluk: zij wisten de opnames van het komende seizoen ondanks alle coronamaatregelen vorig jaar wél af te ronden. In deze Spaanse variant op Gossip Girl wordt een chique privéschool onveilig gemaakt door een mysterieuze moordenaar. Hoewel het nog even wachten is op de officiële releasedatum, lijkt niets een première in 2021 in de weg te staan.

9 Netflix-series om naar uit te kijken in 2021

5. The Umbrella Academy: Seizoen 3

In november onthulde Netflix dat The Umbrella Academy een derde seizoen krijgt. Geweldig nieuws, want het tweede seizoen van deze prettig gestoorde superheldenreeks riepen we onlangs nog uit tot een van onze favoriete series van 2020. Eerlijk is eerlijk: het is nog verre van zeker of we dit jaar al kunnen genieten van een nieuw hoofdstuk; The Umbrella Academy: Seizoen 3 komt op zijn vroegst dit najaar uit op Netflix!

9 Netflix-series om naar uit te kijken in 2021

6. Midnight Mass: Seizoen 1

Onlangs werd bekend dat The Haunting of Bly Manor van Mike Flanagan geen vervolg zal krijgen. Gelukkig heeft de regisseur van Doctor Sleep nóg een project lopen bij Netflix, genaamd Midnight Mass! In deze gloednieuwe horrorserie worden de inwoners van een afgelegen dorpje geplaagd door een reeks griezelige gebeurtenissen. Zou de komst van een mysterieuze priester er iets mee te maken kunnen hebben?

9 Netflix-series om naar uit te kijken in 2021

7. Resident Evil: Infinite Darkness - Seizoen 1

Meer goed nieuws voor horrorfans: komend jaar verschijnt ook Resident Evil: Infinite Darkness op Netflix! In deze in alle opzichten duistere animatieserie worden Leon Kennedy en Claire Redfield opnieuw geconfronteerd met de onfrisse creaturen uit de laboratoria van de Umbrella Corporation. Prima timing, want in september draait eindelijk de langverwachte Resident Evil-reboot in de bioscopen!

9 Netflix-series om naar uit te kijken in 2021

8. Sex Education: Seizoen 3

De spraakmakende comedyserie Sex Education draait om Otis (Asa Butterfield), een tiener die worstelt met het feit dat zijn moeder (Gillian Anderson) een beroemde sekstherapeute is. Maar al snel blijkt dat de appel niet ver van de boom valt… Hoewel Sex Education: Seizoen 3 nog geen officiële releasedatum heeft, is het niet ondenkbaar dat deeltje drie deze maand nog op Netflix verschijnt.

9 Netflix-series om naar uit te kijken in 2021

9. You: Seizoen 3

Dit jaar keert Penn Badgley terug als Joe in het derde seizoen van de hitserie You. Hierin proberen de obsessieve boekhandelaar en zijn nogal intense geliefde Love een gezin te stichten… maar de nieuwe buurvrouw zorgt ervoor dat de stoppen doorslaan bij Joe! De opnames van You: Seizoen 3 zijn afgelopen november begonnen, dus het kan nog wel even duren voordat het nieuwe hoofdstuk te zien is bij Netflix.

9 Netflix-series om naar uit te kijken in 2021