Matthijs van Nieuwkerk

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Matthijs van Nieuwkerk

7 redenen waarom het goed is dat DWDD stopt

|
|

Laatste update:

De Wereld Draait Door stopt! Het hoge woord is eruit en half Nederland rouwt om het aankomende afscheid van Matthijs van Nieuwkerk, Mister DWDD! Maar eigenlijk is het ook wel goed dat het programma stopt hoor. We vonden zelfs 7 redenen!

1. Matthijs van Nieuwkerk is te duur

Love it or hate it, feit is dat Matthijs van Nieuwkerk zijn riante salaris niet meer goedgepraat kon worden. De overheid heeft de Balkenende-norm geïntroduceerd zodat niemand bij de NPO meer verdient dan Mark Rutte. Dat zou betekenen dat Matthijs dit jaar opeens van ruwweg een half miljoen euro per jaar naar een ‘kleine’ 2 ton zou teruggaan. Ja DAAHAAAAG! Naar zo’n loonsverlaging zou niemand uitkijken. We bedoelen maar, hoe zou jij het vinden als je maar 2 ton per jaar verdient?

7 redenen waarom het goed is dat DWDD stopt

2. 15 jaar is een lange tijd

De Wereld Draait Door genereert al 15 jaar ronkende kijkcijfers. Ook dit jaar harkt Matthijs van Nieuwkerk met zijn team meer dan 1 miljoen kijkers per avond binnen. Maar wees eerlijk, zou jij niet moe worden van hetzelfde werk 15 jaar lang? Ben je niet toe aan iets anders? Heb jij niet ook stiekem een gruwelijke pesthekel aan je werk? Wij wel!

7 redenen waarom het goed is dat DWDD stopt

3. De timing is goed

Stoppen met je hitshow en iets anders doen is hot! Eva Jinek zwaaide de publieke omroep gedag om in de armen te vliegen van een grote geldzak voor de deur van RTL. Jeroen Pauw stopte ook met zijn talkshow en boert inmiddels goed achter de schermen bij Op1. “Dat kan ik ook!” dacht Matthijs. En dus gaat hij nu werken aan een reeks zaterdagavondprogramma’s (met ongetwijfeld een leuk prijskaartje eraan).

7 redenen waarom het goed is dat DWDD stopt

4. De zaterdagavond kan zeker nog een nieuwe show gebruiken

Daarover gesproken: we weten nog nul komma niks over het nieuwe format dat Matthijs van Nieuwkerk ontwikkelt. Maar alles is welkom want de zaterdagavond is nou niet bepaald een vetpot. Oh zeker als je van talentshows en ouwe films houdt, en dat Wie is de Mol? kan ook nog weleens heel groot worden. Maar Matthijs zijn kracht zit hem in praatprogramma’s waarin de brede actualiteit wordt besproken en die zijn in geen velden of wegen te bekennen op de zaterdagavond.

7 redenen waarom het goed is dat DWDD stopt

5. Nieuw talent

Nu de DWDD-walvis geveld is, zijn de tv-programmering wateren plotseling een stuk leger. Dat schept ruimte voor nieuw talent! Laat eens een jonge hond zijn programma uitvogelen op prime time! Gooi er wat centen en goede mensen tegenaan en we zijn De Wereld Draait Door misschien al voor Kerstmis vergeten. Ga ervoor, het is belastinggeld, daar maakt niemand zich druk om!

7 redenen waarom het goed is dat DWDD stopt

6. Halina Reijn kan zich meer focussen op haar regiewerk

De Wereld Draait Door kent een hoop veelvoorkomende gasten en Halina Reijn is nog net niet vast gelast aan de tafel. Natuurlijk is ze van harte welkom maar laten we niet doen alsof DWDD haar enige verdienste is. Hopelijk krijgt de actrice nu meer tijd om te werken aan haar regiewerk. Ze regisseerde tenslotte vorig jaar haar eerste film Instinct, dus ze is pas net begonnen!

7 redenen waarom het goed is dat DWDD stopt

7. Marc-Marie Huijbregts

Gewoon, Marc-Marie Huijbregts. Hij is een schat hoor maar met zijn hoge stemgeluid en dat van Martien Meiland heeft de halve redactie inmiddels tinnitus ontwikkeld. Gezien Chateau Meiland in maart een nieuw seizoen krijgt, zijn we blij dat Marc-Marie even verdwijnt van de buis.

7 redenen waarom het goed is dat DWDD stopt

Wil je alles weten over het stoppen van DWDD? We zetten hier alle info handig op een rij. LuckyTV heeft ook al de draak gestoken met het stoppen van Matthijs van Nieuwkerk, bekijk hier de video!

De laatste uitzending van De Wereld Draait Door is op vrijdag 27 maart.

Lees verder