• Nieuws

5 series om te checken ná Ares!

Geheime genootschappen, beetje horror... Welke series kun je het beste checken na Ares?

Heb je de Nederlandse Netflix-serie Ares ademloos uitgekeken? Met deze vijf series blijf je helemaal in de sfeer van magie, rare sektes én een vleugje horror!

Deze week ging de eerste échte Nederlandse Netflix Original in première: de bovennatuurlijke horrorserie Ares. De reacties zijn nogal wisselend, maar in het buitenland laat de serie een betere indruk achter dan in Nederland zelf.

Mocht je geen genoeg krijgen van duistere genootschappen, bovennatuurlijke fenomenen, magie en harde confrontaties, dan zou je déze series eigenlijk ook eens moeten uitproberen.

1. The Order

Ares en The Order zijn verschillende series, maar ze overlappen wél gedeeltelijk. Beiden gaan over geheimzinnige sektes, hoewel de nadruk in The Order veel meer op tovenaars en weerwolven ligt. Wél zijn beide clubs enorm meedogenloos, en gaan ze héél ver om hun geheimen binnenskamers te houden!

De jonge student Jack Morton begint zijn opleiding aan de Belgrave University en sluit zich aan bij het tovenaarsgilde van The Hermetic Order Of The Blue Rose. Aanvankelijk gaat het allemaal prima, maar dan blijkt de club hele vreemde dwarsverbanden te hebben met zijn eigen familiegeschiedenis!

Er wordt betrekkelijk weinig gepraat over The Order, terwijl de serie behoorlijk populair was toen hij begin vorig jaar verscheen. Het tweede seizoen verschijnt in de loop van 2020; waarschijnlijk voor de zomer nog.

2. Chilling Adventures Of Sabrina

Je kent Sabrina The Teenage Witch mogelijk nog van de gelijknamige serie uit de jaren '90. Netflix’ nieuwe versie is een stuk duisterder en bloederiger, omdat de nadruk bijzonder op Sabrina’s helse krachten ligt. De halfheks vormt met haar tantes een heksenkring en strijdt tegen allerlei verschrikkelijke demonen in Greendale.

Tegelijkertijd is Sabrina óók een tienermeisje met typische middelbareschoolproblemen: spanning én drama ineen! De eerste twee seizoenen van Chilling Adventures Of Sabrina staan nu op Netflix. Het derde seizoen volgt zéér binnenkort, en het vierde later dit jaar.

3. The Magicians

Quentin Coldwater gaat studeren aan de Brakebills University for Magic Pedagogy, om opgeleid te worden tot tovenaar. Magie is redelijk normaal in deze wereld, maar de ware aard ervan wordt angstvallig verborgen gehouden. Quentin is groot fan van de spannende boekenreeks Fillory And Further, maar deze horrorverhalen blijken allemaal waargebeurd en vormen een enorme bedreiging voor de wereld.

Julia Wicker, een jeugdvriendin van Quentin wordt afgewezen door Brakebills University. Ze is echter vastbesloten om magie te leren en komt terecht bij een geheimzinnig genootschap. Deze tovenaars willen hun kennis best delen, maar hier zijn natuurlijk bizarre kleine lettertjes aan verbonden.

The Magicians is een spannende, enge serie die wordt gemaakt door de Amerikaanse zender SyFy, waar het vijfde seizoen recent begonnen is. De eerste vier reeksen zijn in Nederland te zien via Amazon Prime.

4. The Path

Eddie (Aaron Paul) en zijn vrouw Sarah (Michelle Monaghan) zijn beiden aangesloten bij een new age-achtige sekte, die lesgeeft in het zogenaamde ‘Meyerism’. Ze lijken erg tevreden totdat Eddie tijdens een beproeving een vreemd visioen ontvangt. Tijdens een hallucinatie droomt Eddie dat zijn overleden broer hem vertelt dat deze club alleen maar praatjes verkoopt.

Zijn geloof in Meyerism komt ernstig onder druk te staan, en zijn vrouw twijfelt helemaal niet aan de waarheid van de sekte. Sterker nog: door zijn vreemde gedrag denkt Sarah dat Eddie er een vriendin op nahoudt! Eddie probeert zijn vrouw ervan te overtuigen dat hij trouw is, zonder dat de andere sekteleden zijn twijfel over Meyerism ontdekken. De drie seizoenen van The Path zijn te zien op Hulu. Helaas loopt de serie nogal abrupt af omdat hij na de derde reeks werd stopgezet...

5. The Society

In The Society verdwijnen alle volwassenen in één klap uit een Amerikaans dorp, waarna de kinderen en tieners het allemaal zelf moeten uitzoeken. Dat levert heel veel problemen op, aangezien tieners niet de meest stabiele en verstandige leiders zijn… Sorry, tieners, maar diep in je hart wéten jullie dat het de waarheid is.

Er ontstaan verschillende groepen kids die elkaar de tent uitvechten en strijden om de absolute macht. Naast overleven, willen de tieners ook graag weten wat er precies aan de hand is in hun dorp. Waar zijn alle volwassenen gebleven?

The Society is behoorlijk populair op Netflix, en een tweede seizoen verschijnt in de loop van 2020.