Ares, Netflix, Jade Olieberg

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ares, Netflix, Jade Olieberg

5 dingen die je moet weten over de Nederlandse Netflix-serie Ares

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Binnenkort kunnen we eindelijk zien wat er geworden is van de Nederlandse Netflix Original-reeks Ares. En als je beslagen ten ijs wil komen, lees dan vooral de onderstaande feitjes goed door.

1. Waar gaat het over?

De achtdelige psychologische horrorserie Ares draait om de ambitieuze studenten Rosa en Jacob, die worden uitgenodigd door de schimmige sociëteit in het centrum van Amsterdam. Aanvankelijk lijkt het allemaal leuk en aardig, maar dan verdwijnt Rosa op mysterieuze wijze. Het heeft er alle schijn van dat de machtige eliteclub, waar ze nu deel van uitmaken, erachter zit. Maar zie dat maar eens te bewijzen en tegelijkertijd al hun andere geheimen, die verbonden zijn aan de Nederlandse geschiedenis, te ontrafelen.

5 dingen die je moet weten over de Nederlandse Netflix-serie Ares

2. Wat betekent 'Ares'? 

Wist je dat 'Ares' een figuur is uit de Griekse mythologie? Hij blijkt de god van de oorlog te zijn en de personificatie van de krijgslust. De Romeinse naam van deze god is Mars.

3. Wie zijn er in de serie te zien?

De hoofdrollen worden gespeeld door de 26-jarige Jade Olieberg (Rosa) en de 23-jarige Tobias Kersloot (Jacob). Beide acteurs hebben in Nederland al wat rollen op hun naam gezet. Zo was Jade te zien in de film Hoe overleef ik... mezelf? en in series als Moordvrouw, Ik weet wie je bent, Van God Los en Flikken Maastricht. Tobias Kersloot kun je onder andere kennen van Nieuwe Buren (waar hij samen speelde met zijn inmiddels ex-vriendin Abbey Hoes), Brussel, VRijland en van de bioscoopfilm Kappen! 

5 dingen die je moet weten over de Nederlandse Netflix-serie Ares

Verder bestaat de vaste cast uit Lisa Smit (Dokter Deen), Robin Boissevain (Spijt!) en Rifka Lodeizen (Judas). De regie van deze reeks ligt in handen van Giancarlo Sanchez en Michiel ten Horn en het script is geschreven onder leiding van Michael Leendertse.

5 dingen die je moet weten over de Nederlandse Netflix-serie Ares

4. Wanneer én via welk platform beschikbaar?

Op 17 januari 2020 is de serie dan eindelijk op Netflix te zien. Overigens niet alleen in Nederland, want de serie verschijnt in maar liefst 190 landen. Het is voor de cast te hopen dat deze reeks net zo succesvol wordt als de Vlaams-Nederlandse Original Undercover, waar binnenkort een tweede seizoen van komt. Ook al zijn ze daar niet op voorbereid, zo lieten ze deze week aan EditieNL weten. 

5. Wat kunnen we verwachten?

"Als jullie mij willen hebben, hier ben ik." In een van de eerste trailers die Netflix naar buiten heeft gebracht, is al te zien hoe Rosa toetreedt tot de mysterieuze studentenvereniging. Maar hoe dichterbij ze bij het hart van de vereniging komt, hoe akeliger het voor haar wordt. Bekijk hier ook de andere trailer van deze (mogelijk) bloedstollend spannende serie.

Ares staat vanaf 17 januari 2020 op Netflix.

Lees verder