The Umbrella Academy

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Umbrella Academy

The Umbrella Academy: het verhaal uitgelegd

|
|

Laatste update:

Het derde seizoen van de best bekeken Netflix-serie van 2019 staat inmiddels online. The Umbrella Academy is gebaseerd op de stripboeken van Gerard Way en Gabriel Bá. Het verhaal voelt een beetje X-men achtig aan, maar dan eigenzinniger. Wil je nog even opgefrist worden voordat je in het derde seizoen duikt? We've got you!

Het verhaal begint wanneer 43 bovenmenselijke baby’s plotseling worden geboren uit moeders die vooraf geen tekenen van zwangerschap vertoonden. Een rijke uitvinder en filantroop Sir Reginald Hargreeves adopteert zeven van deze kinderen en voedt ze op tot superhelden. Hij traint ze in The Umbrella Academy.

Maar Reginald is niet bepaald een liefhebbende vader en de kinderen gedijen niet allemaal even goed in dit vreemde gezin. Uiteindelijk gaan ze hun eigen weg en valt de groep uit elkaar.

Een Apocalyps als verbindende factor

Wanneer Sir Reginald jaren later onder mysterieuze omstandigheden overlijdt, komt één van de kinderen (Number Five) erachter tijdens een reis door de toekomst dat er een apocalyps aan komt. De superhelden, die inmiddels volwassen Umbrella-studenten zijn, komen weer samen om de wereld te redden.

Wat volgt is een reis waarin ze steeds dicht bij het redden van de wereld komen, maar dan gebeurt er tóch weer iets wat de boel verstoort. Ze worden namelijk in de weg gestaan door andere tijdreizigers die willen voorkomen dat ze de wereld redden.

Vól maffe karakters

Tegelijkertijd zit de serie vol vreemde figuren. Batman-wannabe’s, tijdreizende huurmoordenaars en drugsverslaafde superhelden die kunnen communiceren met geesten. Oh, en dan hebben we Pogo nog; de pratende chimpanseebutler in een maatpak. Het zijn slechts een paar elementen die de serie extra komisch maken, maar niet echt worden uitgelegd. Het zorgt in ieder geval voor het komische karakter van de serie, en seizoen drie is alleen nog maar grappiger

In het nieuwe avontuur van The Umbrella Academy nemen de Hargreeves-familieleden het op tegen het grootste tegenstanders ooit: anders studenten met superkrachten!

Benieuwd wat wij van het derde seizoen vonden? Hier lees je onze recensie.

The Umbrella Academy is nu te zien op Netflix.

Uiteraard staan er nog veel meer coole series op Netflix. En ook weer een hele bak nieuwe titels.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder