Bankplakkers-host Steven Kok: ‘Onze luisteraars zijn de sterren van de podcast’

Door Redactie
Bankplakkers-host Steven Kok: ‘Onze luisteraars zijn de sterren van de podcast’

Even voorstellen: Bankplakkers-host Steven Kok vertelt hoe hij een Bankplakker werd en hoe de zomer eruit ziet voor onze favoriete podcasters.

Het gaat lekker met De Bankplakkers, de podcasthelden van Superguide. Die inmiddels alweer bijna 25 afleveringen op weg zijn en wekelijks duizenden luisteraars blij maken met hun kijk op de laatste releases op de streamingdiensten, het laatste entertainmentnieuws en de nodige lol onderweg. Presentator Steven Kok vertelt.

Een podcast voor (Veronica) Superguide, het was een kwestie van tijd hè…“Ja, Debby, Peter en ik wilden alle drie al veel langer een podcast maken, we luisteren ze namelijk ook veel. Ik luister bijna alleen nog maar podcasts tegenwoordig, zozeer dat ik amper aan nieuwe muziek toekom. Dit was het perfecte moment voor ons: we hadden de tijd, en het gevoel dat we echt niet meer zonder kunnen bij Superguide. We willen coole dingen maken en doen en daar hoort gewoon een podcast bij.”

Wat onderscheidt de Bankplakkers volgens jou van andere film en tv-podcasts?“Dit soort podcasts hebben nog wel eens de neiging om vrij snel diep niche te worden. Je hebt heel snel een setje geeks om tafel zitten, en dat wilden wij juist proberen te vermijden. Het moet geen podcast zijn voor intimi, maar ook leuk zijn als je gewoon een of twee keer per maand een serietje wil kijken en op zoek bent naar advies.”

Bankplakkers-host Steven Kok: ‘Onze luisteraars zijn de sterren van de podcast’

Op Instagram zien we dat jullie altijd vanuit huis met elkaar praten. Snel weer face to face?“Nee, dat denk ik niet. We begonnen face to face aan tafel, maar door corona ging dat snel over. We zijn nu sinds januari bezig en nemen de podcast veelal op vanuit onze eigen huizen. Dat was even onwennig, maar nu willen we eigenlijk niet meer terug. Het zit onze dynamiek niet in de weg, je laat elkaar denk ik alleen maar makkelijker uitpraten.”

Wat is volgens jou de grote kracht van Bankplakkers?“Net als het merk Superguide probeert Bankplakkers dingen altijd op hun eigen kracht te beoordelen. Of dat nou een knokfilm is, een vampierromance, of een cheesy horrorfilm. Ze hebben allemaal iets te bieden binnen hun eigen wereldje. Bij ons geen hotemetoten die alles afbranden: iets hoeft niet altijd goed te zijn om leuk te zijn. Wat denk ik ook scoort is dat wij echt elke week uitkomen, dus ook in de vakantie. We hebben de luxe dat dit ons werk is, dus wij gaan gewoon lekker door.”

Wat voor podcastluisteraar ben je zelf eigenlijk?"Ik luister in elk dood momentje naar podcasts. Als ik boodschappen doe, een rondje loop, sta af te wassen. Het is voor mij een safe haven, een rustoord. Maar ik merk ook dat heel veel podcasts vrij ongestructureerd zijn. Dan zijn ze alleen maar aan het lullen. Lekker kletsen is natuurlijk het leukste om te doen, maar wij proberen dat wel anders te doen. Echt een format te volgen. Het nieuws, de magische minuut, de series of films die we gekeken hebben, de geluidskluis… We proberen niet te vervallen in eindeloos gelul.”

Het luistert in elk geval héérlijk en je weet vooraf wat je aan jullie hebt. Wat maakt jou, Debby en Peter zo’n fijn team denk je?“Dankjewel. We zijn drie hele verschillende mensen, terwijl je in podcasts toch vaak ziet dat eensgezinden elkaar opzoeken. En tuurlijk, wij houden van films en series. Maar Debby zit in het gezinsleven, ik heb een vriendin, Peter is single. Debby is een heel cynische kijker, Peter houdt van geeky dingen. Ik ben er voor het aan elkaar praten. We vullen elkaar mooi aan.”

Zie jij nog veranderingen aan de horizon voor De Bankplakkers?“Zeker, we willen blijven ontwikkelen. Een eerste stap daarin is dat we steeds meer input willen vragen van onze luisteraars. Dat doen we natuurlijk al, via Instagram bijvoorbeeld. We maken de podcast voor hun, willen het hebben over wat zij leuk vinden, wat hen bezighoudt. Die mensen zijn de sterren van de show. Daar willen we ook steeds meer de nadruk op gaan leggen.”

Bankplakkers luisteren? Ga naar Spotify en Apple Podcasts.