Max Verstappen Formule 1

Veronica Superguide logo
Max Verstappen Formule 1

Deze sportevenementen mag je niet missen deze zomer!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

De sportzomer is weer begonnen en er komen heel wat toernooien en evenementen aan waar de Nederlandse eer wordt verdedigd. Wij zetten ze allemaal op een rijtje zodat je precies weet wanneer je op de bank moet ploffen en onze topsporters kan toejuichen!

Formule 1

Max Verstappen is lekker bezig dit seizoen, dus iedere GP wordt leuker om te kijken! Er zijn nog een paar races gepland op deze datums:

 • 3 juli - GP van Groot-Brittannië
 • 24 juli - GP van Frankrijk
 • 31 juli - GP van Hongarije

De Formule 1 kijk je live op Viaplay.

Het EK Vrouwen in Groot-Brittannië

Brullen de oranje leeuwinnen deze zomer opnieuw of moeten ze hun Europese titel opgeven? Het Nederlandse vrouwenvoetbal behoort al een tijd tot de absolute top wereldwijd, maar dat kan zomaar veranderen dit jaar. De Britten zijn namelijk de favorieten en worden geleid door de Nederlandse coach Sarina Wiegman.

6 juli barst het EK vrouwenvoetbal los in Groot-Brittannië. Nederland speelt sowieso op de volgende tijdstippen:

 • 9 juli, 21.00 uur: Nederland - Zweden
 • 13 juli, 21.00 uur: Nederland - Portugal
 • 17 juli, 18.00 uur: Zwitserland - Nederland

Worst case kunnen de vrouwen er na 17 juli uit liggen. Schoppen ze het verder in het EK, dan spelen ze hoogstwaarschijnlijk op de volgende datums:

 • 22 of 23 juli om 21.00 uur
 • 26 of 27 juli om 21.00 uur
 • De finale is op 31 juli om 18.00 uur

Het EK voetbal voor vrouwen wordt uitgezonden op NPO 1. Hetzelfde geldt voor de Nederlandse voetbalcompetitie, die start 31 juli met PSV-Ajax.

Oranje elftal vrouwen EK training

TT Assen

De trots van Assen barst ook weer los dit jaar! De TT Assen is in het weekend van 27 juni en diverse competities worden live uitgezonden op Eurosport 1. Tevens zijn er altijd reportages te vinden op NPO 1.

 

Wimbledon

Van 27 juni t/m 10 juli kijken tennisfans uiteraard naar Wimbledon. Het grootste tennistoernooi ter wereld is dit jaar extra interessant omdat de Nederlandse mannen het erg goed doen.

Zo won Tim van Rijthoven als grote stunt plotseling het toernooi van Rosmalen. Vandaar dat hij nu de rackets mag kruisen op Wimbledon. Botic van de Zandschulp is nog een Nederlander om in de gaten te houden tijdens het toernooi.

De exacte speeldagen voor de Nederlanders zijn nog niet bekend. Wimbledon wordt live uitgezonden op Eurosport en anders kunnen Nederlanders nog uitwijken naar de BBC.

WK Hockey voor vrouwen

Nog een sport waarin Nederland altijd hoge ogen gooit! Het WK hockey voor vrouwen wordt dit jaar in Nederland en Spanje gehouden, dus voor sommige wedstrijden hoef je niet eens voor de tv te blijven zitten.

Van 1 t/m 17 juli wordt het WK gespeeld. Op deze tijdstippen spelen de Nederlandse dames in Amstelveen sowieso en wie weet stoten ze door naar de finale:

 • 2 juli, 19.30 uur: Nederland - Ierland
 • 3 juli, 19.30 uur: Duitsland - Nederland
 • 6 juli, 19.30 uur: Nederland - Chili

Vanaf 9 juli start de tweede ronde wedstrijden (met hopelijk het Nederlandse team er nog in) en op 17 juli is de finale. Het WK hockey vrouwen wordt live uitgezonden op NPO 1.

Hockey vrouwen

Tour de France

Wat is de zomer zonder een goede wielercompetitie? En wat dat betreft gaat er niets boven de Tour de France! Van 1 t/m 24 juli wordt de Tour weer live uitgezonden op NPO 1. Diverse extra programma’s en uitzendingen worden ook altijd rondom de tour uitgezonden, ook op andere Nederlandse tv-zenders.

Het is nog niet bekend welke Nederlandse wielrenners er allemaal meedoen, maar we gaan sowieso uit van Matthieu van der Poel, Dylan van Baarle, Steven Kruijswijk, Fabio Jacobsen en Bauke Mollema.

Tour de France

WK Atletiek

Het WK Atletiek is ook deze zomer en wel van 15 t/m 24 juli. Op de NPO-zenders zullen verschillende wedstrijden live worden uitgezonden. Omdat het in Eugene, Portland wordt gehouden moet je wel rekening houden met wat mogelijk moeilijke kijktijden.

Niettemin is de Nederlandse delegatie indrukwekkend, met name de vrouwen. We noemen Nadine Visser (hordelopen), Femke Bol (400 m), Sifan Hassan (lange afstand) en Jessica Schilder (kogelstoten). De finale van de 100 meter mannen is op 16 juli en behoort tot de populairste onderdelen.

Verwacht weer dagelijks commentaar van het WK Atletiek op NPO 1.

 

Tot zover de hoogtepunten van Sportzomer 2022! Liever een filmpje of serie kijken? Dit zijn de 20 beste series nu op Netflix!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder