Déze jaren 2000-programma’s missen we nog steeds (en moeten terugkomen)

We zijn al bijna een kwart eeuw verder dus het jaar 2000 noemen we officieel nostalgisch! Het helpt ook dat er in de zeroes heel veel top-tv was. Deze programma’s mogen morgen zo terugkomen!

Zoop

1. Zoop

Zoop! Het is een soap in een dierentuin. Briljant, no notes. Nickelodeon zond de jeugdserie uit over acht studerende dierenverzorgers en hun avonturen in de dierentuin. De serie was een enorme hit en bracht na drie seizoenen nog eens drie bioscoopfilms voort. Mogelijk komt daar snel een vierde bij want er wordt gewerkt aan wat nieuws binnen het Zoop-universum. En de oude cast is er ook weer bij!

2. Het Huis Anubis

Eigenlijk heb je voor een goede jeugdserie alleen maar een groep pubers en een oud vervloekt huis nodig. That’s it! Vandaar dat Het Huis Anubis zo lang in de zeroes een megahit was. Het Huis Anubis kent honderden afleveringen vol mysterie en magische voorwerpen. Ook kwamen er twee films en een spin-off serie Het Huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard. Oh en vergeet de theatershows en boekenserie niet!

Dus waarom is de tv-serie gestopt? Uh geen idee eigenlijk! Harry Potter bevat ook pubers en een magisch gebouw en daar heeft iedereen nog steeds een harde toverstaf voor. Gauw terugbrengen naar de tv! Nee niet de toverstaf, Het Huis Anubis

3. Beugelbekkie

Wie heeft er ook z’n pubertijd overleefd dankzij Beugelbekkie? De avonturen van Sharon Spitz met haar vrienden, vijanden en love interests, waren ondanks de Amerikaanse setting superherkenbaar. Tegelijkertijd zat Beugelbekkie vol humor en had het ook een grappig haakje met Sharons beugel. Die werd op sommige momenten magnetisch of kon zelfs radiosignalen opvangen. Dat zorgde drie seizoenenlang voor een toptekenfilm!

Bonuspunten trouwens voor Angela Schijf die Sharon in het Nederlands insprak. Hé zij acteert nog steeds toch? Dus hoog tijd voor een reboot!

4. Pimp My Ride

Het concept van Pimp My ride is doodsimpel: een eigenaar vertelt over zijn wrak op wielen en waarom die een opknapbeurt nodig heeft. Presentator Xzibit gaat dan naar de gelukkige persoon toe en rijdt met het barrel naar de mannen van West Coast Customs. Ze nemen de hele auto onder handen en verbouwen er vaak meer aan dan het kreng waard is. Dikke wielen, hoofdpijnkleurige lak, luxe bekleding en overal schermen zodat je computergames kan spelen tijdens het rijden. Levensgevaarlijk maar ook doodleuk!

Pimp My Ride kreeg zelfs een Europese versie van MTV en daarvoor zond Veronica De Grote Beurt uit, dat ongeveer hetzelfde deed. Pimp My Ride UK bestaat nog en Prime Video heeft het programma Dutch Wheels. Wist je natuurlijk niet want die shows zijn doodsaai! Wij willen de echte Pimp My Ride terug!

5. Reportage

Reportages genoeg op tv maar niemand rapporteerde een reportage zo goed als Reportage. Ja die zin klopt. Het SBS6-programma ging iedere aflevering over een ander onderwerp, vaak controversieel. Van seriemoordenaars en andere misdadigers tot familiedrama’s en medisch onverklaarbare genezingen. Repotage had verschillende presentatoren maar Pepijn Bierenbroodspot was echt de koning van het programma. Hopelijk geeft SBS6 het briljante Reportage nog een kans!

6. Man Bijt Hond

De naam legt het helemaal uit: Man Bijt Hond laat normale mensen zien die bizarre dingen doen of hebben. Je hoeft geen SBS6 real-life soap te hebben daarvoor. De Babbelbox op een station of in een pretpark zetten was vaak al genoeg. Nederlanders met ongewone hobbies of een aparte aandoening; Man Bijt Hond oordeelde niet maar liet de camera gewoon draaien. SBS6 probeerde het programma een paar jaar geleden terug te brengen, maar de reclameblokken haalden veel van de magie weg. Dit moet gewoon door de NPO uitgezonden worden; het belastinggeld dubbel en dwars waard!

Als afsluiter een paar van onze favoriete Man Bijt Hond-reportages. Dat het programma gauw terug mag keren op tv!