Déze Game of Thrones-acteurs deden 'het' in het echt met elkaar

Door Robin Heerkens
Game of Thrones

Het was niet alleen drakenspuwsel dat Game of Thrones in vuur en vlam zette. Regelmatig kleurden onze oortjes vuurrood bij een van de vele stomende seksscènes. Wist je dat het er buiten Westeros ook bloedheet aan toeging? Déze acteurs vonden de liefde bij elkaar.

Kit Harington en Rose Leslie

'You know nothing, Jon Snow', zei Rose Leslie's personage Ygritte zo vaak tegen haar grote liefde Jon Snow, maar diens vertolker wist het wel. En snel ook. Hij en Rose Leslie zijn meant to be. Het duurde dan ook niet lang voordat de vonk oversloeg. Wat dan wél lang duurde? Nou, de bevestiging naar de buitenwereld. Hoewel de twee elkaar tijdens de opnames van seizoen 2 helemaal vonden, verschenen ze pas in 2016 voor het eerst op de rode loper. Natúúrlijk werd er daarvoor al flink over gespeculeerd, maar toen kwam pas die bevestiging

Een jaar na die publieke bekendmaking ging Kit op de knieën en weer een jaar daarna kwam de bruiloft. Inmiddels zijn we zo'n vier jaar verder. Zijn de twee nog bij elkaar? Zeker weten. En het gezinnetje is gegroeid. Ze kregen in 2021 een jongetje. Kit zei recent in een interview met GC dat zijn zoontje - en mogelijk zijn broertje of zusje - ooit precies kan zien hoe de liefde tussen zijn ouders ontstond: in Game of Thrones natuurlijk. "They'll be able to see the genesis of their parents getting together. Which is quite a wonderful thought, really."

Rose Leslie en Kit Harington
© BrunoPress/Wenn

Lena Headey en Jerome Flynn

Heb je je ooit afgevraagd waarom zwaardvechtbaas Bronn en Cersei Lannister samen eigenlijk maar in één scéne zaten? Volgens meerdere verhalen van showbizzmedia konden acteurs Jerome Flynn en Lena Headey elkaar niet meer luchten of zien na een bad breakup ergens begin jaren 2000. De twee gingen daten nadat de vonk oversloeg tijdens opnames voor de serie Soldier Soldier in 1999.

Hoe het uiteindelijk fout ging en waarom? We zullen het misschien wel nooit weten. Maar dat ze ooit een koppeltje vormden, is wel duidelijk. Dat de makers hen zo veel mogelijk uit elkaar moesten houden op de set, klinkt natuurlijk als sappige juicy. Volgens Jerome klopte daar echter helemaal niets van. Hij was zeker wel on speaking terms met zijn ex-vriendin, gaf hij ooit toe tijdens een interview op een Game of Thrones-fanbeurs in Nashville. "And the last time I saw Lena we were speaking, so I wouldn’t believe everything you read and... (the media) can get pretty desperate for stories. Lena’s a wonderful person and a wonderful actress."

De énige scène waar Jerome en Lena samen in verschenen:

Gerucht: Lena Heady en Pedro Pascal

Pedro Pascal speelde in Game of Thrones seizoen 4 een glansrol als Oberyn Martell. Hoewel zijn personage aan een gruwelijk, door The Mountain veroorzaakt einde kwam, is Pedro's Hollywood-carriè levendiger dan ooit. Hij schittert in Star Wars-serie The Mandalorian én speelt de hoofdrol in HBO Max' langverwachte The Last of Us-serie. Over zijn datingleven is helaas bar weinig bekend! Maar aan geruchten geen gebrek. Sloeg de vlam in de pan tussen Lena en Pedro tijdens Game of Thrones-opnames?

Zo konden de showmedia in 2014, de tijd waarin ze mogelijk een koppeltje vormden, haast niet stoppen met het voeden van de geruchtenmolen. Wat ook niet hielp, was dat Pedro en Lena vaak samen op stap gingen en zo de wildste verhalen ontstonden. Een verloving, zwangerschap - je kon het zo gek niet bedenken. 

Van Lena weten we dat ze daarna wel openlijk toegaf met wie ze aan het daten was óf is, dus dat maakt een romance met Pedro onwaarschijnlijk. Die is namelijk nooit bevestigd. Pedro praat trouwens wel eens in het openbaar over Lena, dat ze een enorm goede vriendin van 'm is en een fantastische moeder voor haar twee kids. 

Misschien is het simpelweg niet meer dan dat: héle goede vrienden. 

Lena Headey en Pedro Pascal
© Instagram @pascalispunk

Benieuwd naar meer flikflooiende co-sterren? Déze Harry Potter-acteurs deden 'het' in het echt met elkaar.