3 van de 10 beste actiefilms op Netflix

Veronica Superguide logo
3 van de 10 beste actiefilms op Netflix

De 10 beste actiefilms op Netflix (maart 2022)

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Een goede actiefilm verveelt nooit. Gelukkig heeft Netflix meer dan genoeg titels in de aanbieding die bol staan van adembenemende achtervolgingen, spectaculaire stunts en keiharde knokpartijen. Wij zetten de beste actiefilms op Netflix voor je op een rijtje!

10. Okja

We trappen de lijst met de beste actiefilms op Netflix af met... Original-film Okja. Mija wil haar zeekoe-varken Okja redden uit de klauwen van een kwaadaardige multinational. Zo’n verhaal valt of staat bij de liefde tussen kind en dier. Die is hartverwarmend, vooral omdat de schattige Okja – gemaakt door de Nederlandse visual effects-held Erik-Jan de Boer – zo goed gelukt is. De film heeft een anti-bio-industrie-boodschap en zit vol met toffe actiemomenten.

9. The Old Guard

Comic-verfilming The Old Guard met actie-bazin Charlize Theron is nog geen perfect afgewerkt pareltje. In plaats daarvan krijgen we een ietwat rommelig, maar tegelijkertijd ook indrukwekkend spektakel voorgeschoteld waarin vooral Charlize - als onsterfelijke, eeuwenoude superheldin - een verpletterende indruk maakt met haar vechtscènes. Met Hollandse trots Marwan Kenzari in een grote rol. Ja, dit is zeker een van de beste actiefilms op Netflix.

8. Time to Hunt

Het Zuid-Koreaanse Time to Hunt mag ook zeker niet ontbreken in deze lijst met de beste actiefilms op Netflix. Deze topper laat je ruim twee uur lang in zinderende spanning - op een goede manier! We volgen vier criminele vrienden in een futuristische, door een financiële crisis verziekte wereld vol corruptie, onrust en geweld. De vrienden plannen nog een grote heist om uiteindelijk de stad uit te kunnen vluchten. Ze richten hun pijlen op een casino, maar stelen per ongeluk meer dan gepland en krijgen gangsters achter zich aan. Maar, misschien nog wel het engste en tegelijkertijd beste onderdeel van Time to Hunt: de gangsters schakelden de gestoorde moordenaar Han in.  

7. Bad Boys for Life

De Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah bliezen de Bad Boys-franchise begin 2020 nieuw leven in met Bad Boys for Life. We pakken de draad weer op met rechercheur Marcus Burnett (Martin Lawrence) en zijn partner Mike Lowry (Will Smith), die weer in actie moeten komen als een seriemoordenaar Mike boven aan zijn dodenlijst zet. Het werd allemaal veel flitsender, moderner, grappiger, emotioneler en vetter dan we ooit hadden kunnen dromen. Dat hadden we niet verwacht van zo'n stokoude Hollywood-franchise!

6. Triple Frontier

In deze lekker ouderwetse heistfilm besluit een stel legermaatjes om een Braziliaanse drugsbaron te overvallen. Maar de vrienden komen er al snel achter dat hun plan niet bepaald waterdicht is. Acteurs als Oscar Isaac, Ben Affleck en Charlie Hunnam maken deze stoere machofilm vol actie en avontuur compleet.

5. The Hitman’s Bodyguard

Huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) besluit te getuigen tegen zijn voormalige baas. Hiervoor moet hij van Londen naar het Internationaal Gerechtshof in Den Haag zien te komen. De beste bodyguard in de wereld – triple A-rated zoals hij zelf zegt – Michael Bryce (Ryan Reynolds) besluit hem in bescherming te nemen, omdat er een ware klopjacht op hen is geopend. Perfect kijkvoer om de tijd te doden tot het tweede deel, The Hitman’s Wife’s Bodyguard, in de bioscopen verschijnt!

4. Taken

I will look for you, I will find you and I will kill you”, waarschuwt voormalig CIA-agent Bryan Mills de ontvoerders van zijn tienerdochter. Dit is het startschot van een dodelijk kat-en-muis-spel in de straten van Parijs. De plot heeft weinig om het lijf, maar regisseur Pierre Morel houdt de vaart er goed in en Liam Neeson is in bloedvorm als de vasthoudende vader. Er verschenen twee vervolgen op deze actiefilm, die ook allebei op Netflix te vinden zijn.

3. Extraction

Een van de grootste verrassingen van het vorige filmjaar was Extraction - die plaatsen we dan ook gerust bij de beste actiefilms op Netflix. Hierin speelt Chris Hemsworth een huurling die naar Bangladesh afreist om het ontvoerde zoontje van een drugsbaron te bevrijden. Het dunne verhaaltje is een prima excuus voor een vlotte aaneenschakeling van adembenemende achtervolgingen en kick-ass knokpartijen. Goed nieuws: we kunnen nu al uitkijken naar Extraction 2!

2. John Wick

Een voormalig huurmoordenaar komt opnieuw in actie op nadat een stel doorgesnoven gangsters hem het laatste aandenken aan zijn overleden vrouw hebben ontnomen. De talrijke knokpartijen en vuurgevechten zijn oogstrelend in beeld gebracht, maar het is Keanu Reeves in de titelrol die ervoor zorgt dat deze stijlvolle wraakfilm de concurrentie ver achter zich laat. Absoluut een van de beste actiefilms op Netflix. Gelukkig heeft deze charismatische acteur al getekend voor twee nieuwe vervolgen van deze populaire actiereeks!

1. Mad Max: Fury Road

Tijd voor de nummer een in deze lijst met de beste actiefilms op Netflix. In dit late vervolg in de legendarische Mad Max-reeks wordt de titelheld op de hielen gezeten door de meedogenloze Immortan Joe. Dit resulteert in een achtervolging door de postapocalyptische woestenij die zo intens is, dat je de benzinedampen bijna kunt ruiken. Tom Hardy blijkt een prima opvolger van Mel Gibson, maar het is Charlize Theron die de show steelt als Imperator Furiosa. Binnenkort krijgt deze actieheldin zelfs haar eigen spin-off!

Lees verder