GTST Goede Tijden Slechte Tijden cliffhanger seizoen 12 2002 Janine Sophia

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
GTST Goede Tijden Slechte Tijden cliffhanger seizoen 12 2002 Janine Sophia

De 9 beste GTST cliffhangers ooit

|
|

Laatste update:

Vanavond om 20.00 uur kun je op RTL 4 terecht voor de loeispannende cliffhanger van het huidige seizoen van Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). Om je alvast in de stemming te brengen, blikken we terug naar de allerbeste GTST-cliffhangers ooit!

9. Seizoen 8 (1998) – Schietpartij tijdens Julians bruiloft

Voor de eerste cliffhanger in dit toplijstje blikken we terug op seizoen 8. Julian wil de Poolse Alexandra aan een verblijfsvergunning helpen en besluit met haar te trouwen. De ceremonie wordt alleen bruut verstoord door haar baas Joop. Hij begint als een malle om zich heen te schieten, waardoor Julian, Alexandra en Robert gewond raken! We gingen de zomerstop in met de brandende vraag wie van hen de schietpartij zou overleven...

8. Seizoen 6 (1996) - Arnie valt overboord

Nog zo’n klassieker: in het zesde seizoen volgen we Arnie en Linda, die samen genieten van een reisje op een luxe jacht. De liefde hangt in de lucht... maar dan slaat het noodlot toe: de boot slaat om! We zien hoe het stelletje onder water verdwijnt… Uiteindelijk weet Linda zichzelf te redden, maar het lot van Arnie bleef de gehele zomer onduidelijk. Heeft ook hij zich weten te redden? Of is Arnie verdronken?

7. Seizoen 14 (2004) - De brand in Scala

De Goede Tijden, Slechte Tijden-cliffhanger van seizoen 14 had alles te maken met een brand; net als bruiloften en gijzelingen een terugkerend thema in Meerdijk. In 2004 ging het om een brand in de kelder van Scala. Op de bovenverdieping vieren de vrienden van Benjamin een feestje. Wanneer de vlammen hen bereiken, breekt de paniek uit. Weet de complete vriendengroep de vlammenzee te overleven? En hoe zit dat met Nina, die in Scala gegijzeld wordt door Isabella? 

Win het weekend van je dromen!

6. Seizoen 20 (2010) - De geboorte van Lana

Sjors en Lorena worden gegijzeld – bingo! – op de boot van Jack, die stuurloos op open water dobbert. Op zich al niet zo’n leuke situatie… maar tot overmaat van ramp krijgt Sjors ook nog eens weeën. Lorena weet de gijzelnemer te overmeesteren en helpt Sjors door de bevalling heen. Wanneer Danny en Bing de vrouwen vinden, is het leed nog niet geleden. Van wie is het kindje eigenlijk? Van Bing of toch van Danny?

5. Seizoen 21 (2011) - Wiet wil Nina vermoorden

Tussen de laatste vijf in dit overzicht met spannende GTST-cliffhangers vind je maar liefst twee huwelijken! Te beginnen met de laatste aflevering van seizoen 21. De stikjaloerse Wiet kan niet verkroppen dat niet zij maar Nina met Noud gaat trouwen. Ze probeert Nina dood te schieten, maar Janine vangt de kogel op. Maar ze is niet de enige gewonde: wanneer de feesttent instort, lijkt niet iedereen op tijd te ontsnappen.

4. Seizoen 16 (2006) - Ludo neergeschoten tijdens moordspel

Tijd voor een classic: in seizoen 16 beramen Sjors, Robert, Morris, Bing en Nick een plan om Ludo uit de weg te ruimen. Eén van hen besluit het plan ook daadwerkelijk door te zetten en de losse flodders in het pistool te verwisselen voor echte kogels! Zo lijkt het moordspel te veranderen in een echte moord op Ludo, gepleegd door niemand minder dan zijn vrouw, Janine…

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

3. Seizoen 23 (2013) - Een fatale parachutesprong

In 2013 zagen we half Meerdijk zich opmaken voor een dagje parachutespringen. Voor één van hen eindigt de dag alleen in een nachtmerrie. Bij de sprong blijkt een van de parachutes niet te werken, zodat een van de springers komt te overlijden. De grote vraag is wie de sprong niet overleeft en wie zijn of haar parachute heeft gesaboteerd. Aangezien alle springers ruzie hebben met minstens een van hun mede-Meerdijkers, kan werkelijk iedereen het slachtoffer óf de dader zijn.   

2. Seizoen 10 (2000) - Redt Ludo zijn aartsrivale Bowien?

In het tiende seizoen van GTST trouwt Stefano met Bowien, Ludo’s grote rivale. Ludo besluit het pasgetrouwde stel te stalken op hun huwelijksreis in Finland. Het leidt tot een ruzie tussen Ludo en Bowien, waarbij zij Ludo inlicht over de affaire tussen Janine en Stefano, waarvan Lucas het eindresultaat is. Pijnlijk! Ludo wordt zo boos dat hij dreigt haar wat aan te doen. Bowien deinst achteruit en verliest haar evenwicht… Wanneer ze hulpeloos aan de rand van een berg bungelt, moet Ludo een keuze maken: redt hij haar of laat hij haar voor dood achter? Met recht een van de meest iconische én gruwelijke momenten uit de soap ooit!

1. Seizoen 12 (2002) - Sophia begraaft Janine levend

En dan de allerbeste Goede Tijden-cliffhanger ooit: Ludo en Janine staan op het punt om te trouwen. Maar Sophia, Ludo’s gestoorde ex, kan dat niet verkroppen! Ze besluit Janine levend te begraven in het bos. Aangezien Sophia als twee druppels water op Ludo’s grote liefde lijkt, neemt ze Janines plek tijdens de ceremonie in. Terwijl de klok genadeloos door blijft tikken, lijkt Ludo niets in de gaten te hebben… Hoe lang zal Sophia hem om de tuin kunnen leiden én hoe lang weet Janine haar doodsstrijd vol te houden?

De nieuwe GTST-cliffhanger is vanavond, donderdag 8 juli om 20.00 uur, te zien op RTL4. Alvast even vooruitblikken doe je met dit overzicht met alles dat we al weten over de spannende laatste aflevering. Bang om daarna in een zwart gat te vallen? Dat hoeft niet! GTST krijgt tijdens de zomerstop namelijk een eigen podcast. Ook de startdatum van het nieuwe seizoen is inmiddels bekend: vanaf 30 augustus keert Goede Tijden terug op de buis.

Lees verder