Denzel Washington

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Denzel Washington

De 7 beste films van Denzel Washington

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Cintha Rood

Denzel Washington is zo'n acteur waar je eigenlijk alleen maar van kunt houden. De man schittertin bijna elk genre en stelt eigenlijk nooit teleur. Wat zijn de 7 beste films van deze all time favorite?

Zie Densel Washington ook in zijn nieuwste film die exclusief op AppleTV+ staat: The Tragedy of Macbeth, waarin hij de hoofdrol speelt!

7. Philadelphia (1993)

De jaren negentig waren prime time voor Denzel, die toen het grootste deel van zijn meesterwerken maakte. Philadelphia is misschien niet zijn allerbeste film, maar zeker een die niet in dit lijstje kan ontbreken. De film is een absolute klassieker door de maatschappelijke kwesties die het aankaart en Denzel straalde als topadvocaat naast hoofdrolspeler Tom Hanks.

6. Hurricane (1999)

Denzel trainde als een malle voor zijn rol als bokser Rubin 'Hurricane' Carter, die twintig jaar onschuldig in de gevangenis zat. Hij kreeg z'n vierde Oscarnominatie voor Hurricane, waarin hij niet alleen een bijzondere lichamelijke transformatie onderging, maar ook een lesje geeft in ingehouden acteren.

5. Inside Man (2006)

Regisseur Spike Lee en Denzel werkten voor de zoveelste keer samen voor dit drama, waarin de acteur een New Yorkse agent speelt die onderhandelt met een groep bankovervallers. Z'n performance in Inside Man schiet alle kanten op: van good cop naar bad cop, van supercool tot scherp. We love it.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

4. Glory (1989)

Denzel Washington is overladen met prijzen, maar zijn allereerste Oscar won hij met het historische oorlogsdrama Glory, waarin hij naast Matthew Broderick en Morgen Freeman schitterde. In het epische verhaal speelt hij de Afro-Amerikaanse soldaat Private Trip in de strijd tegen de Confederatie, tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog.

3. Flight (2012)

Misschien niet de eerste film waar je aan denkt bij must sees met Denzel Washington, maar de film Flight is er wel eentje die weer eens laat zien waarom deze man al tientallen jaren aan de top staat. Een superspannend drama waarin Denzel een verslaafde piloot speelt die enorm met zichzelf in de knoop zit.

2. Training Day (2001)

Training Day bezorgde de acteur z'n tweede Oscar. Deze keiharde thriller, met Ethan Hawke als tegenspeler, laat zien hoe veelzijdig Denzel is in zijn rollen. Van de held tot de supercorrupte agent: the man does it all.

1. Malcolm X (1992)

Denzel speelde de rol van z'n leven in Malcolm X als het legendarische gezicht van de Nation of Islam, een Afro-Amerikaanse moslimorganisatie die nog altijd strijdt voor gelijke rechten van de zwarte bevolking. Hoewel de Amerikaanse acteur nog lang niet op het hoogtepunt van z'n carrière zat, was z'n acteerwerk toen al onovertroffen in dit meesterwerk van regisseur Spike Lee.

Lees verder