De 6 beste films van Timothée Chalamet

Timothée Chalamet in Beautiful Boy, Call Me by Your Name en The King
© Amazon Prime Video/Sony Pictures/Netflix

Timothée Chalamet is nu te zien in de moeder van alle scifi-films Dune en in oktober kun je hem ook bewonderen in Wes Andersons The French Dispatch. Maar omdat we nooit genoeg kunnen krijgen van deze Frans-Amerikaanse acteur delen we hier onze zes favoriete films!

6. Interstellar (2014)

Dat deze film op de laatste plaats van deze Top 6 staat, heeft niets te maken met het meesterwerk van Christopher Nolan. De film is fantastisch, maar het aandeel van Timothée Chalamet is wat magertjes - dat vindt-ie zelf overigens ook. Na het zien van de film heeft-ie een flink potje zitten huilen, omdat z’n rol veel kleiner was dan-ie van tevoren had gedacht. Hij speelt de jonge versie van Tom (de zoon van Matthew McConaughey), die in de rest van de film vertolkt wordt door Casey Affleck. Maar juist omdat Interstellar zo geniaal is, mag-ie hier niet ontbreken.

Interstellar is te zien op Netflix, Amazon Prime Video en Pathé Thuis.

5. Lady Bird (2017)

Ook in deze film is de bijdrage van Timothée Chalamet beperkt, maar zijn bijrol als Kyle Scheible is heerlijk. Lady Bird, gespeeld door Saoirse Ronan, heeft haar oog laten vallen op Kyle. Ze verliest haarzelf en haar maagdelijkheid aan deze rijke, over het paard getilde puberwappie – maar hervindt haarzelf en slaat met een geniale quote terug “I was on top! Who the fuck is on top their first time?”.

Lady Bird is te zien op Pathé Thuis.

4. Beautiful Boy (2018)

De toch al wat magere Timothée moest voor zijn rol als aan de drugsverslaafde Nic Sheff nog eens een dikke negen kilo afvallen. Dat deed-ie gelukkig niet voor niets, want voor zijn rol in het heftige Beautiful Boy werd hij genomineerd voor meerdere filmprijzen. In de film speelt-ie tegenover Steve Carell, die de rol van Nics vader vertolkt. Pak die zakdoeken er maar bij, want dit verhaal is hartverscheurend.

Beautiful Boy is te zien op Amazon Prime Video en Pathé Thuis.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

3. Little Women (2019)

In deze nieuwste versie van Little Women, met een geheel nieuwe invulling, dartelen Timothée Chalamet en Saoirse Ronan wederom om elkaar heen. De film draait natuurlijk om de vier zussen March, maar onderschat Chalamet als buurjongen Laurie niet. Zonder dat je het doorhebt lach je nog het hardst om hem en hállo, zijn liefdesverklaring aan Jo is natuurlijk in één woord: romantisch.

Little Women is te zien op Netflix en Pathé Thuis.

2. The King (2019)

We hebben Timothée’s verschijning tot nu toe buiten beschouwing gelaten, want het gaat natuurlijk om zijn acteertalent – en niet om zijn dikke krullen, mooie ogen en scherpe kaaklijn. Maar bij The King moeten we een van z’n andere pluspunten benoemen en dat is zijn stem. We weten niet precies wat het is, maar die stem doet wat met ons (op een goeie manier). Hij breekt en kraakt, en wanneer Timothée Chalamet als Hal zijn troepen toespreekt worden we gewoon een beetje emotioneel.

The King is te zien op Netflix.

1. Call Me by Your Name (2017)

Er kleeft door Armie Hammer en zijn vermeende voorliefde voor kannibalisme een vreemd sfeertje aan de film, maar omdat deze Top 6 over Timothée gaat en niet over Armie hebben we ‘m toch op nummer één gezet. Want wát een prachtig liefdesverhaal is dit! Elio en Oliver draaien een hele zomer lang om elkaar heen. Het knettert als een malle en wanneer ze eindelijk toegeven aan hun gevoelens voor elkaar, spat de liefde en geiligheid van je scherm af.

Call Me by Your Name is te zien op Pathé Thuis.

Dune is nu te zien in de bioscoop! Zin in meer sci-fi films? Dit zijn de beste die nu te zien zijn op Netflix.