little women saoirse ronan jo march 2019

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
little women saoirse ronan jo march 2019

7 dingen die je moet weten over Little Women

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Wacht! Voordat jullie naar de bios rennen voor deze voor zes Oscars genomineerde film, willen we graag nog wat cruciale details over Little Women met jullie delen. Met deze zeven dingen in je achterhoofd kunnen jullie straks namelijk extra genieten van deze klassieke boekverfilming in een nieuw jasje.

1. Van boek naar film

De film Little Women is gebaseerd de gelijknamige roman, die in 1868 geschreven werd door de Amerikaanse schrijver Louisa May Alcott. De roman volgt de vier March-zussen Meg, Jo, Beth en Amy, en hun moeder. We zien de vier zussen opgroeien: van tieners naar jonge vrouwen. Little Women is dus wat we ook wel eens een coming of age-verhaal noemen. De roman speelt zich af ten tijde van de Burgeroorlog in Amerika, die plaatsvond tussen 1861 en 1865. Little Women kreeg een jaar na de publicatie al een vervolg, genaamd Good Wives. Dit tweede boek speelt zich vier jaar na de gebeurtenissen uit zijn voorganger af. Tegenwoordig worden de boeken vaak gebundeld en als één werk gepubliceerd.

2. De trailer van Little Women

Nu je weet waar het verhaal globaal over gaat, is het tijd voor de officiële trailer van Little Women. Daarna praten we je graag verder bij over deze versie van de klassieker!

3. Een echte sterrencast

De cast van de nieuwe Little Women-film zit vol met geliefde acteurs. Neem Saoirse Ronan die de ontembare Jo speelt. Of wat te denken van Emma Watson als Meg, Florence Pugh als Amy en Eliza Scanlen als Beth? Tezamen spelen zij de vier March-zussen. Op de achtergrond zie je verder ook nog Meryl Streep als tante March en Laura Dern als moeder Marmee. Ten slotte noemen we Timothée Chalamet, die de rol van Theodore "Laurie" Laurence vertolkt.

4. Een nieuwe invulling

We vertellen je straks meer over de eerdere versies van Little Women. Voor nu is het echter belangrijk te weten dat het verhaal van de March-zussen tot dusver altijd chronologisch verteld werd. Regisseur Greta Gerwig besloot het echter over een andere boeg te gooien! We belanden in haar versie namelijk eerst in New York, waar Jo probeert de kost te verdienen als schrijver. Met andere woorden: waar je verwacht vier meiden rond de rokken van hun moeder Marmee te zien, beginnen we de film met volwassen vrouwen die elk hun eigen leven leiden. Amy is in Europa en Meg is al getrouwd! Het verhaal wordt vervolgens verteld via flashbacks.

Little Women March-zussen

5. Zes Oscar-nominaties!

De keuze van Gerwig om het verhaal eens anders aan te pakken, zodat er ruimte vrijkomt voor andere thema’s, blijkt een gouden greep! Little Women is namelijk genomineerd voor maar liefst zes Oscars, waaronder die in de allerbelangrijkste categorie: beste film! De concurrentie is echter moordend, zo zijn ook Joker en 1917 genomineerd. Of Little Women toch weet te winnen, zal blijken in de nacht van 9 februari. Saillant detail: heel veel mensen vonden het jammer dat regisseur Gerwig niet genomineerd is… Ze had daarmee namelijk de eerste vrouwelijke regisseur met twee nominaties op haar naam kunnen worden.

6. Andere filmversies van dit verhaal

Heb je nu nog geen tijd om Little Women in de bioscoop te kijken, maar ben je toch benieuwd naar dit klassieke verhaal? Lucky you! Het boek is namelijk al vijf keer eerder verfilmd. De meest recente versie stamt uit 1994, waarbij de hoofdrollen weggelegd waren voor Susan Sarandon, Kirsten Dunst, Claire Danes, Christian Bale en Winona Ryder. Die laatste mocht voor haar rol overigens ook een Oscar-nominatie op haar cv bijschrijven.

Little Women Emma Watson Meg March

7. De releasedatum van Little Women

We eindigen dit toplijstje met 7 dingen die je moet weten over Little Women met het allerbelangrijkste stukje informatie! Want wanneer kun je deze film zelf gaan checken? Hierbij het verlossende antwoord:

Little Women draait nu in de bioscoop.

Lees verder