De Slimste Mens-jurylid Maarten van Rossem

Veronica Superguide logo
De Slimste Mens-jurylid Maarten van Rossem

De 11 leukste uitspraken van Maarten van Rossem

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Een nieuw seizoen van De Slimste Mens staat voor de deur. Wij zijn natuurlijk heel benieuwd wie de opvolger wordt van winnaar Rob Kemps, maar we kijken net zo erg uit naar een dagelijkse dosis wijsheden van Maarten van Rossem. Hoog tijd om de leukste uitspraken van de bromsnor op een rij te zetten!

1. ‘Hij gaat glad neer’

Maarten van Rossem wordt gezien als een van de slimste mensen van Nederland en hij praat maar wat graag over al zijn kennis bij het spelprogramma. Sport is niet zijn specialisatie, maar hij weet wel een hoogtepunt uit de geschiedenis van het speerwerpen te noemen.

2. Een compliment (?) voor de kandidaten

Dingen afkraken kan Maarten wel, maar af en toe zorgt hij ook voor een complimentje. Zo was hij in 2019 zeker te spreken over de kandidaten. “Het zijn geen randdebielen, anders hadden ze hier niet gezeten.” Lief van je Maarten…

3. Maartens eigen waterpompbedrijf

Maarten is al jaren niet meer positief over de eventuele komst van een Elfstedentocht. En dat weten ze bij De Slimste Mens maar al te goed. Philip blijft de historicus maar treiteren, maar Maarten is verzekerd dat er écht geen nieuwe editie komt. “Ik heb een bedrijf gestart dat automatisch warm water naar Friesland pompt.

4. ‘Twitter is een open riool’

Ook op de Instagram-pagina van het programma bezorgen ze wat heerlijke backstage-wijsheden van Maarten. Daar praatte hij over het teleurstellende resultaat van social media. Wij zijn dan toch wel benieuwd wat voor apps Maarten wél op z’n telefoon heeft staan. Candy Crush?

5. Fashion guru Maarten

Als je dacht dat Maarten niet bij de tijd blijft, heb je volledig ongelijk. Hij is altijd op de hoogte van de laatste fashion trends. Daarom wilde een kijker weten of het jurylid wel eens sandalen draagt. “Dan ben je eigenlijk al een trut van je tenen af.” En teenslippers met een korte broek vindt hij nóg erger…

6. Applaus

Als je lange tijd De Slimste Mens volgt, weet je vast dat Maarten alleen voor de dagwinnaar klapt. Verder vindt hij het applaus overbodig en hij zal dan ook nooit vaker klappen dan nodig.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

7. Zeezoogdieren

Tijdens het spelletje De Galerij kwamen er een hoop zeezoogdieren voorbij. Met de nadruk op zoogdieren. Philip noemde de beesten ‘vissen’ en dat klopt natuurlijk niet. “Maar ze zwemmen toch?” En toen kwam Maarten met een comeback waardoor de presentator helemaal van z’n à propos was. “Als jij zwemt ben je toch ook geen vis?

8. Zet de frituur maar aan

Een dikke tip als je ooit bezoek krijgt van de enige echte Maarten van Rossem: zet de frituur aan! Hij houdt maar niet op over zijn liefde voor de bruine fruitschaal. “Ik ben dol op bitterballen, kaassoufflétjes. Wij willen bitterballen!” En die patat kan er ook wel bij.

9. Eén centrale gedachte

Philip mag Maarten dan treiteren over de Elfstedentocht, maar de historicus pakt hem graag terug over zijn liefde voor wijn. Deelnemer Daphne Bunskoek vertelde over haar vijf-gangen-diners. En daar hoort volgens Philip natuurlijk een lekker glaasje wijn bij. “Volgens mij heb jij maar één centrale gedachte in het leven, Philip.

10. Casanova Maarten

Maarten is een echte vrouwenverslinder. Althans dat zegt hij zelf. Naar eigen zeggen is er een speciale opruimingsdienst opgericht voor de vrouwen die flauwvallen als hij binnenloopt. We krijgen het bijna net zo heet van hem als van Lucifer-acteur Tom Ellis (misschien moeten we Maarten ook maar eens zo’n lijstje schenken).

11. Angst voor honden

Maarten deelt een angst voor honden met deelnemer Roel Maalderink. Hij is zelfs twee keer gebeten en volgens de baasjes van de viervoeters lag dat volledig aan hem. Roel wijst hem erop dat je je ervoor kan laten behandelen als het heel erg wordt. “Ik zou zeggen, laat ze die honden maar behandelen.

Het nieuwe seizoen van De Slimste Mens is vanaf vanavond om 20:40 uur te zien op NPO2. Hier zijn alle kandidaten.

Lees verder