Ma Belle, My Beauty, Jungle Cruise en Benedetta

Veronica Superguide logo
Ma Belle, My Beauty, Jungle Cruise en Benedetta

Aankomende LGBTQ+ films om naar uit te kijken

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Pride-maand is bijna achter de rug, maar dat betekent niet dat we stoppen met LGBT+ films kijken. Er staan namelijk nog een hoop mooie op de planning voor deze summer of love. Dit zijn alle LGBT+ films om naar uit te kijken!

1. Benedetta

Benedetta neemt je mee naar het Italië uit de 17e eeuw. Een non worstelt met religieuze en erotische visioenen en krijgt daarom hulp van een soort begeleider. De relatie van de jonge vrouwen ontwikkelt zich langzaam tot een stomende liefdesaffaire. De film heeft zelfs een Hollands tintje: Benedetta is geregisseerd door ‘onze’ Paul Verhoeven.

Benedetta verschijnt 9 juli in de Franse bioscopen en 14 oktober in Nederland.

2. Jungle Cruise

Een Disney-film in een lijstje met LGBT+ films? Dat is misschien niet helemaal wat je verwacht. Maar met Jungle Cruise komt één van de grootste filmmaatschappijen een stapje dichterbij meer LGBT+ personages. Jack Whitehall werd gecast als een van de weinige gays in Disney-films. Daarnaast schitteren Dwayne Johnson en Emily Blunt in een heerlijk avontuur. Zeker een film om naar uit te kijken!

Jungle Cruise verschijnt 18 juli in de bioscopen en op Disney+.

3. Ma Belle, My Beauty

Lane, Bertie en Fred zaten in een polyamoreuze relatie. Lane hield van Bertie, Fred hield van Bertie. Ze hadden een perfecte balans, totdat Lane plotseling uit hun leven verdween. Twee jaar later zijn Fred en Bertie getrouwd en wonen ze in Zuid-Frankrijk. En dan staat plots Lane op de stoep om het vuur weer aan te wakkeren.

Ma Belle, My Beauty verschijnt 20 augustus.

Win het weekend van je dromen!

4. Genderation

Nog een LGBT+ film om naar uit te kijken is deze indrukwekkende documentaire van Monika Treut. Twintig jaar geleden bracht ze docu Gendernauts uit en nu gaat ze terug naar de pioniers van de transgender- en genderfluid beweging. De Duitse documaker zoekt uit hoe hun levens zijn veranderd en hoe hun activisme is ontwikkeld door de jaren heen. Want deze krachtige mensen hebben een enorme impact gehad op die community.

Genderation verschijnt 21 oktober in Duitsland.

5. Eternals

Nog een grote franchise die dit jaar zorgt voor meer LGBT+ representatie. De enorm gehypete Marvel-film Eternals krijgt de eerste homoseksuele superheld en om er nog een queer-schepje bovenop te doen: de eerste kus tussen twee mannen in een MCU-film! Brian Tyree Henry schittert als Phastos, een intelligente uitvinder die mensen helpt technologisch beter te worden. Hij zal getrouwd zijn met een architect die gespeeld wordt door Haaz Sleiman. Hier vind je alles dat je moet weten over Eternals.

Eternals verschijnt 3 november.

6. You Are My Sunshine

You Are My Sunshine volgt het ontroerende liefdesleven van Tom en Joe. De twee leerden elkaar kennen tijdens de jaren 70, een wereld die pas net begon te wennen aan homoseksualiteit. Die angst en isolatie merkt het stel nog steeds in de huidige tijd. Joe’s zus Ethel heeft hun leefstijl en cultuur nooit geaccepteerd. Het verhaal van Tom en Joe wordt verteld vanaf hun eerste ontmoeting tot hun laatste, liefdevolle dagen samen.

De releasedatum van You Are My Sunshine is nog niet bekend, maar verschijnt waarschijnlijk ergens in 2021.

Heb je wat binge-materiaal nodig om de tijd te vullen tot deze films in de bios verschijnen? Check dan deze 10 LGBT+ series die iedereen moet kijken!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder